Kerala PSC LDC Ranked List 2018Click Here

Current Affairs Questions March 2014 - 1 (India)



Current Affairs March 2014 for PSC | Current Affairs March 2014 for PSC | Current Affairs 2014 for Kerala PSC Exams | Current Affairs 2014 for PSC Exams | Current Affairs 2014 for All Competitive Exams | Current affairs Quiz October 2014 | PSC | SSC | UPSC | Current Affairs for Civil Services | Current Affairs for IBPS | SBI | Bank PO | RRB Exams
---------------------------------------------------------------------
INDIA 
---------------------------------------------------------------------
1. ഇന്ത്യയെ പോളിയോ മുക്തമായ രാജ്യമായി United Nations പ്രഖ്യാപിച്ച ദിവസം ?
Answer :- March 27,2014 
2. എന്ന് മുതലാണ്‌ പൾസ്‌ പോളിയോ പരിപാടി തുടങ്ങിയത്?
Answer :- 1995 
3. തെലങ്കാന സംസ്ഥാനം നിലവിൽ വന്നത് എന്ന്?
Answer :-  2014 മാർച്ച്‌ 1 
4. എത്ര ജില്ലകളാണ് തെലങ്കാന സംസ്ഥാനത്ത് ഉള്ളത്?
Answer :- 10 
5. ഡൽഹിയിൽ 2012-ൽ നടന്ന കൂട്ടമാനഭംഗത്തിന് ഇടയായി മരിച്ച നിർഭയ എന്ന പെണ്‍കുട്ടിയുടെ ഓർമയ്ക്കായി സ്ത്രികൾക്ക് ഉപയോഗിക്കാൻ പാകത്തിന് ഇറക്കിയ കൈതോക്കിന്റെ പേര് ?  
Answer :- നിർഭീക്
6. ഏതു വർഷത്തിനു മുൻപുള്ള നോട്ടുകളാണ് Reserve Bank of India പിൻവലിക്കുന്നത് ?
Answer :- 2005 
7. പുതിയ ലോകസഭാ സെക്രട്ടറി ആരാണ്?
Answer :- പി.ശ്രീധരൻ 
8. ഈയിടെ Reserve Bank of Indiaയുടെ deputy Governor സ്ഥാനത്തുനിന്നും രാജിവച്ച വ്യക്തി?  
Answer :- കെ.സി.ചക്രവർത്തി 


Join Over 2000+ Subscribers ! Get Our Latest Articles Delivered to Your email Inbox
When signing up you will initially receive a confirmation email requiring your approval to complete the Subscription.

Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Current Affairs Questions March 2014 - 1 (India)"

 
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top