Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK

Current Affairs Questions for PSC 2014

Current Affairs for PSC | Current Affairs Questions for PSC | Current Affairs for Kerala PSC Exams | Current Affairs 2014 for PSC Exams | Current Affairs Questions for All Competitive Exams | Current affairs Quiz | PSC | SSC | UPSC | Current Affairs for Civil Services | Current Affairs for IBPS | SBI | Bank PO | RRB Exams
---------------------------------------------------------------------
WORLD 
---------------------------------------------------------------------

1. Which country recently allowed Sikh military men to wear turbans, head scarves and other religious clothings with their uniform?
Answer :- USA
2. Which country is presently building a new sanctuary to world's rarest Javan rhinos?
Answer :- Indonesia
3. The World Health Organisation has termed which city as the world's largest reservoir of endemic polio virus?
Answer :- Peshawar (Pakisthan)
4. Which former Soviet Republic has recently been troubled by anti-government protest?
Answer :- Ukraine


---------------------------------------------------------------------
INDIA 
---------------------------------------------------------------------

1. Which authority has recently launched a programme to set up village level service clinics in every taluk in the country ?
Answer :- National Legal Service Authority (NALSA)
2. The Interanational Petroleum Conference 2014 has been held in which Indian City?
Answer :- New Delhi
3. Which lake lagoon in India has recently been named 'Destination Flyways' by the World Tourism Organisation?
Answer :- Chilka lagoon (Odisha)

4. Who was Chief Guest at the 65th Republic Day celebration in 26th January 2014?
Answer :- Shinzo Abe (Prime Minister of Japan)
5. Who headed the expert committee set up to review the institutional framework of Prasar Bharathi?
Answer :- Sam Pitroda
---------------------------------------------------------------------
DAYS
---------------------------------------------------------------------

1. National Voters day was celebrated on ?
Answer :- January 25
2. National Girl Child Day was observed on?
Answer :-  January 24
3. International Day of Commemoration in memory of the victims of the Holocaust was observed on ?
Answer :- January 27
---------------------------------------------------------------------
AWARD
---------------------------------------------------------------------

1. Which Indian state won the World Tourism Organisation Ulysses Award for Innovation in Public Policy and Governance?
Answer :- Kerala
2. Which Indian born scientist was awarded 2014 Marconi Society Prize, for developing the theory and application of Multiple Input Multiple Output antennas?
Answer :- A.J.Paulraj



---------------------------------------------------------------------
PERSONS
---------------------------------------------------------------------

1. Which legendary actor of Telungu cinema and Dadasaheb Phalke Awardee passed away recently?
Answer :- Akkineni Nageswara Rao
2. Which world renowed physicist has proposed a new theory on black holes?
Answer :- Stephen Hawking
---------------------------------------------------------------------
SPORTS 
---------------------------------------------------------------------

1. Which Russian Martial Arts has been recognised by the Olympic Council of Asia to be included in the Asian Games from 2019 ?
Answer :- Sambo
2. Who won the 2014 Australian Open Men's Single title?
Answer :- Stanislas Wawrinka
3. Who won the women's singles in the Syed Modi Grand Prix Gold badminton tournament?
Answer :- Sania Nehwal

4. Who won the 2014 Australian Open Women's Single title?
Answer :- Li Na
5. Which club won the recently held Federation Cup Football Tournament?
Answer :- Churchill Brothers

---------------------------------------------------------------------
BUSINESS 
---------------------------------------------------------------------

1. Who head the panel set up the Reserve Bank of India to scrutinise application for new bank licenses?
Answer :- Bimal Jalan (Former RBI Governer)
2. Reserve Bank of India has decided to withdraw all currency notes issued prior to which year?
Answer :- 2005







Join Over 2000+ Subscribers ! Get Our Latest Articles Delivered to Your email Inbox
When signing up you will initially receive a confirmation email requiring your approval to complete the Subscription.

Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top