Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK

Staff Nurse Grade 2 Examination Questions - 2

Staff Nurse Grade 2  Expected Questions  Staff Nurse Grade 2  Old Questions Staff Nurse Grade 2  2014 Expected Questions  
----------------------------------
Staff Nurse Grade 2 Exam
----------------------------------

51. Unclean mouth leads to infection of: 
(a) Thyroid (b) Parotid (c) Sweat (d) Sebaceous 

52. Iron requirement for a lactating mother is: 
(a) 32mg (b) 35mg (c) 30 mg (d) 38mg 

53. The height of enema can from patient bed should be: 
(a) 15 cm (b) 25 cm (c) 35 cm (d) 45 cm 

54. Breast feeding is always contraindicated with: 
(a) Inverted nipples (b) Mastitis (c) Pregnancy (d) None of the above 

55. The freezing point of water is: 
(a) 10c (b) 00c (c) 20c (d) 30c 

56. The name given to endometrium during pregnancy? 
(a) Myometrium (b) Corpus luteum (c) Decidua (d) Corpus albicans 

57. Lotions used to remove bad smell are called? 
(a) Antiseptic (b) Insecticide (c) Larvicide (d) Deoderant 

58. The fundus of uterus may be palpated abdominally in: 
(a) 12 weeks (b) 15 weeks (c) 8 weeks (d) 10 weeks 

59. To remove blood stains wash the cloths in: 
(a) Hot water (b) Cold water (c) Rain water (d) Hard water 

60. Craving for unnatural substances are termed as: 
(a) Nigra (b) Ptyalism (c) Piea (d) None of the above 

61. ……………ml is equivalent to one ounce: 
(a) 15 (b) 20 (c) 25 (d) 30 

62. Morning sickness will probably disappear at the end of: 
(a) 3 Months (b) 5 Months (c) 4 Months (d) 2 Months 

63. The scientific study of the anatomy and physiology of teeth? 
(a) Oncology (b) Odontology (c) Ophthalmology (d) None of the above 

64. The pituitary hormones that stimulates the secretion of breast milk? 
(a) Oestrogen (b) Oxytocin (c) Prolactin (d) Ptyalin 

65. The branch of biology deals with the study of inheritance? 
(a) Generic (b) Genesis (c) Genome (d) Genetics 

66. The smallest bone in human body? 
(a) Malleus (b) Incus (c) Stapes (d) Saccule 

67. Deficiency of protein causes? 
(a) Pellagra (b) Kwashiorkor (c) Goiter (d) Anemia 

68. What is the literacy rate of Kerala according Census 2011? 
(a) 93.91% (b) 96.02% (c) 91.98% (d) 89.77% 

69. The changes in the genetic material is defined as: 
(a) Myelination (b) Mutism (c) Genome (d) Mutation 

70. Union Minister for Health and Family Welfare? 
(a) A.K Antony (b) P. Chidambaram (c) Ghulam Nabi Azad (d) None of the above 

71. Which of the following is the best source of Vitamin A?
(a) Apple (b) Carrot (c) Honey (d) Peanuts 

72. In Leukemia: 
(a) WBC increases (b) RBC decreases (c) WBC decreases (d) None of the above 

73. Who coined the term Vitamin? 
(a) Calvin (b) A.G Tansly (c) Robert Koch (d) Funk 

74. In blood largest corpuscles are: 
(a) RBC (b) Lymphocytes (c) Monocytes (d) Neutrophils 

75. Dr. M.S Swaminathan belongs to which district of Kerala? 
(a) Kottayam (b) Alappuzha (c) Kollam (d) Ernakulam 

76. The disease Pneumonia in humans infects which part of lungs? 
(a) Alveoli (b) Pleura (c) Lower Lobe (d) Upper Lobe 

77. The branch of medicine that study of blood? 
(a) Oncology (b) Physiology (c) Zoology (d) Haemotology 

78. A person of blood group AB can give blood to: 
(a) Group AB (b) Group A, B, O (c) Only AB (d) All the above 

79. Presence of hemoglobin in blood is measured by: 
(a) Lactometer (b) Shali’s Haemo meter (c) Barometer (d) None of the above 

80. A classical typhoid case in medicine is related with: 
(a) Typhoid Mary (b) Madam Curie (c) Florence Nightingale (d) None of the above 

81. Who discovered the blood circulation system of human body? 
(a) Alexander Fleming (b) Hansen (c) Edward Jenner (d) William Harvey

82. The organ of human body that is not attacked by Cancer? 
(a) Liver (b) Lungs (c) Heart (d) Spleen 

83. Which Vitamin in excess that stored in Liver? 
(a) Vitamin C (b) Vitamin A (c) Vitamin K (d) Vitamin E 

84. An antithrombin factor to prevent clotting in human body? 
(a) Heparin (b) Insulin (c) Hepotin (d) None of the above 

85. The largest part of weight gain during pregnancy is due to: 
(a) Fluid retention (b) Fetus (c) Fluid alterations (d) None of the above 

86. The Indian Nursing Council was constituted in the Year: 
(a) 1948 (b) 1943 (c) 1949 (d) 1946 

87. Socratic method of group teaching is: 
(a) Lecture (b) Films (c) Chart (d) Workshop 

88. Most popular method of health education is: 
(a) Lecture (b) Symposium (c) Films (d) Group discussion 

89. During the first 7 months, an antenatal mother should visit clinic? 
(a) Once in 3 month (b) Once in month (c) Twice in month (d) None of the above 


90. The fracture at the lower end of radius is known as: 
(a) Simple fracture (b) Colle’s fracture (c) Open fracture (d) None of the above 

91. Recommended daily dose of niacin is …………. Mg/1000 k cal.
(a) 4.4 (b) 5.5 (c) 6.6 (d) 7.7 

92. Normal PH of blood is: 
(a) 4.4 (b) 5.4 (c) 6.4 (d) 7.4 

93. Delusions of guilt are more common in: 
(a) Depression (b) Mania (c) Schizophrenia (d) Paranoid 

94. Patient suffering from asthma should be given the position: 
(a) Anatomic (b) Sitting (c) Cardiac (d) Semi fowlers 

95. Fallopian tube lined by which epithelium? 
(a) Stratified (b) Germinal (c) Ciliated (d) Columnas 

96. TDS means medicine to be given to patient ………… times a day? 
(a) One (b) Two (c) Four (d) Three 

97. Red blood cells are enlarged in infection with: 
(a) P.vivax (b) P.malaria (c) P.ovale (d) P.falcoparam 

98. One ounce is equal to …………… cc? 
(a) 20 (b) 30 (c) 10 (d) 15 

99. The founder of Modern Nursing is: 
(a) Mother Teresa (b) Madam Curie (c) Pasteur (d) Florence Nightingale 


100. The first dose DPT vaccine is to be given to the child in: 
(a) 6 weeks (b) 4 weeks (c) 8 weeks (d) 10 weeks 

ANSWERS
 Question Number 
     Answer    
 Question Number  
    Answer   
51
B
76
A
52
C
77
D
53
D
78
C
54
A
79
B
55
B
80
A
56
C
81
D
57
D
82
C
58
A
83
B
59
B
84
A
60
C
85
B
61
D
86
C
62
A
87
D
63
B
88
A
64
C
89
B
65
D
90
B
66
C
91
C
67
B
92
D
68
A
93
A
69
D
94
B
70
C
95
C
71
B
96
D
72
A
97
A
73
D
98
B
74
C
99
D
75
B
100
A
  Memory Tricks for PSC Exam  
  PSC Malayalam GK Questions
  PSC English GK Questions
  English Grammar Questions
  PSC Maths and Mental Ability

Email Newsletter
Join Over 2000+ Subscribers ! Get Our Latest Articles Delivered to Your email Inbox
When signing up you will initially receive a confirmation email requiring your approval to complete the Subscription.

Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top