Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) 2017 ANSWER KEYClick Here
.
PSC LATEST UPDATES....CLICK HERE
.
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

PSC Examination Expected Questions - 150

Releted Posts With this Label

LDC Expected Questions  LDC Old Questions LDC 2013-14 Expected Questions  VEO 2013-14 Questions HSST Social Studies Expected Questions | LGS Expected Questions | PSC Kerala History Questions | VEO Expected Questions | Kerala History Malayalam Questions and Answers | PSC Malayalam Questions and Answers | PSC History Questions and Answers PSC Geography Questions and Answers PSC IT Questions and Answers PSC Science Questions and Answers PSC Constitution of India Questions and Answers
----------------------------------
ECONOMY
----------------------------------
1. Which body compiles the national income of India ?
Answer :- Central Statistical Organisation

2. The ex-officio chairman of the Planning Commission is?
Answer :- Prime Minister

3. The first Five Year Plan was started in ?
Answer :- 1951

4. The major emphasis of Third Five Year Plan was?
Answer :- Making India self-reliant

5. During which Five Year Plan, the Twenty Point Programme (TPP) was launched by Indira Gandhi?
Answer :- 5th

6. The first Asian Country to start Community Development Project?
Answer :- India

7. What is functioned in Phiroze Jeejeebhoy Towers?
Answer :- Bombay Stock Exchange

8. The originator of Human Development Index?
Answer :- Mahbub Ul Haq

9. The Indian Capital market is under the control of?
Answer :- SEBI

10. The acronym Sebi stands for?
Answer :- Security and Exchange Board of India


11. The second largest agriculture based industry in India ?
Answer :- Sugar

12. The head office of United India Insurance Company Ltd is at ?
Answer :- Chennai

13. In which year Oriental Insurance Company Ltd became a subsidiary of LIC?
Answer :- 1956
  Memory Tricks for PSC Exam  
  PSC Malayalam GK Questions
  PSC English GK Questions
  English Grammar Questions
  PSC Maths and Mental Ability

Email Newsletter
Join Over 2000+ Subscribers ! Get Our Latest Articles Delivered to Your email Inbox
When signing up you will initially receive a confirmation email requiring your approval to complete the Subscription.

Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "PSC Examination Expected Questions - 150"

 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia