Navigation

PSC Examination Expected Questions - 136

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,ldc 2013 questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,ldc 2013 questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions
LDC Expected Questions  LDC Old Questions LDC 2013-14 Expected Questions  VEO 2013-14 Questions HSST Social Studies Expected Questions | LGS Expected Questions | PSC Kerala History Questions | VEO Expected Questions | Kerala History Malayalam Questions and Answers | PSC Malayalam Questions and Answers | PSC History Questions and Answers PSC Geography Questions and Answers PSC IT Questions and Answers PSC Science Questions and Answers PSC Constitution of India Questions and Answers
----------------------------------
First in World
----------------------------------
1. First United Nation Deputy Secretary General?
Answer :- Louise Frechette

2. First Asian to head the Prestigious Trinity College of Cambridge University?
Answer :- Amartya Sen

3. First Goodwill Games were held at?
Answer :- Moscow

4. First Heart Bypass Operation by a Robot was carried out in?
Answer :- Germany

5. First South Asian to receive the World Statesman Award?
Answer :- K.R.Narayanan
6. First Physically Disabled Person to climb Mount Everest?
Answer :- Tom Whittakar

7. First Bowler to claim a hatrick in successive Tests?
Answer :- Wasim Akram

8. First Rocket to aunched into space from a Sea Platform ?
Answer :- Zenith

9. First Ethnic Indian Prime Minister of Fiji?
Answer :- Mahendra Choudhary

10. First person to have a longest stay atop Mount Everest?
Answer :- Babu Chiri Sherpa

11. World's first cloned Human Baby?
Answer :- Eve

Email Newsletter
Join Over 2000+ Subscribers ! Get Our Latest Articles Delivered to Your email Inbox
When signing up you will initially receive a confirmation email requiring your approval to complete the Subscription.


Share

Harikrishnan.N.M

Post A Comment:

2 comments:

  1. Hi sir,I am confused with the following
    1.which the oldest European fort in India.
    Emmanual Fort or Pallippuram Fort
    2.Which is the largest fresh water lake in India?
    Kolleru in AP or Wular in J&K
    3.Which is the smallest river in Kerala?
    Manjeswaram Puzha or Ayiroor River

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you for the Questions, PSC Answers are
      1. Emmanual Fort
      2. Kolleru in AP
      3.Manjeswaram

      Delete

Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412