Daily Current Affirs

English GK

Archive

Kilicheppu

Words to PSC

Previous QP PDF

Friday, 7 February 2014

Current Affairs Questions February 2014 - 6 (APPOINTMENTs)

Current Affairs February 2014 for PSC | Current Affairs February 2014 for PSC | Current Affairs 2014 for Kerala PSC Exams | Current Affairs 2014 for PSC Exams | Current Affairs 2014 for All Competitive Exams | Current affairs Quiz October 2014 | PSC | SSC | UPSC | Current Affairs for Civil Services | Current Affairs for IBPS | SBI | Bank PO | RRB Exams
---------------------------------------------------------------------
APPOINTMENT 
---------------------------------------------------------------------
1. Who is the new Director General of WWF (World Wide Fund for Nature)?
Answer :- Marco Lambertini 

2. Where is the headquarters of WWF?
Answer :- Gland, Switzerland
3. Who is nominated for the Director of National Security Agency by US President Barack Obama?
Answer :- Michael Rogers
4. Who is appointed as the new Managing Director and Chief Executive Officer of Multi Commodity Exchange of India Ltd?
Answer :- Manoj Vaish
5. Who is appointed as the New Special Adviser on Cyber Security in United Nation?
Answer :- Vivek Lall
6. Who is appointed as the 8th Chief Minister of Uttarakhand?
Answer :- Harish Rawat

7. Who is appointed as the New Regional Director of World Health Organization (WHO) South-East Asia Region [South East Asain Regional Organisation/ SEARO] ?
Answer :- Poonam Khetrapal Singh
8. Who is appointed as the head of 7th Central Pay Commission?
Answer :- Ashok Kumar Mathur
9. Who is appointed as the New CEO of Microsoft he is an Indian?
Answer :- Satya Nadella (3rd CEO of Microsoft) 
10. Who is appointed as the Head of Director General of Hydrocarbon (DGH) ?
Answer :- B.N.Talukdar
11. Who was named as the Acting Navel Chief of India till regular Chief is appointed??
Answer :- Vice Chief of Naval Staff Vice Admiral R.K. Dhowan
--------

Email Newsletter
Join Over 2000+ Subscribers ! Get Our Latest Articles Delivered to Your email Inbox
When signing up you will initially receive a confirmation email requiring your approval to complete the Subscription.


No comments:

Post a Comment

Advertise Here
Advertise Here