Kerala PSC LDC Ranked List 2018Click Here

PSC Examination Expected Questions - 131



LDC Expected Questions  LDC Old Questions LDC 2013-14 Expected Questions  VEO 2013-14 Questions HSST Social Studies Expected Questions | LGS Expected Questions | PSC Kerala History Questions | VEO Expected Questions | Kerala History Malayalam Questions and Answers | PSC Malayalam Questions and Answers | PSC History Questions and Answers PSC Geography Questions and Answers PSC IT Questions and Answers PSC Science Questions and Answers PSC Constitution of India Questions and Answers
----------------------------------
Human Body
----------------------------------
1. Which part of the body is affected by polio ?
Answer :- Central nervous system

2. Eczema is a disease that affects .....?
Answer :- Skin

3. Which organ of the human body is affected by Bright's disease?
Answer :- Kidney

4. Trachoma is a disease affecting .....?
Answer :- Eyes

5. Which vitamin is also known as retinol?
Answer :- Vitamin A
6. The vitamin that is not present in any vegetables is ....?
Answer :- Vitamin D

7. Which vitamin is ascorbic acid?
Answer :- Vitamin C

8.The deficiency of which vitamin results in scurvy?
Answer :- Vitamin C

9. Which animals other than human being have chromosome number 46?
Answer :- Muntjac

10. Which was the first disease to be declared eradicated by the WHO?
Answer :- Small Pox

Email Newsletter
Join Over 2000+ Subscribers ! Get Our Latest Articles Delivered to Your email Inbox
When signing up you will initially receive a confirmation email requiring your approval to complete the Subscription.
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "PSC Examination Expected Questions - 131"

 
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top