PSC Examination Expected Questions - 128

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,ldc 2013 questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,ldc 2013 questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions
Share it:
LDC Expected Questions  LDC Old Questions LDC 2013-14 Expected Questions  VEO 2013-14 Questions HSST Social Studies Expected Questions | LGS Expected Questions | PSC Kerala History Questions | VEO Expected Questions | Kerala History Malayalam Questions and Answers | PSC Malayalam Questions and Answers | PSC History Questions and Answers PSC Geography Questions and Answers PSC IT Questions and Answers PSC Science Questions and Answers PSC Constitution of India Questions and Answers
----------------------------------
HISTORY
----------------------------------
1. Which year transferred the sovereignty of Hong Kong to China ?
Answer :- 1st July 1997

2. In the Political System of the United Kingdom, who is known as 'The Shadow Prime Minister'?
Answer :- The Leader of Opposition Party

3. What is the length of the term of the President of France?
Answer :- 5 Years

4. Who founded the French Fifth Republic?
Answer :- Charles de Gaulle

5. What is the tenure of the President of Russia?
Answer :- 6 Years
6. Who was the first President of the Russian Federation?
Answer :- Boris Yeltsin

7. Who was the first President of the Republic of China?
Answer :- Sun Yat-sen

8. Who proclaimed the People's Republic of China?
Answer :- Mao Zedong

9. On which date the People's Republic of China proclamation take place?
Answer :- 1st October 1949

10. The economical and social campaign of the Communist Party of China aimed to rapidly transformed the country into a modern society is known as ....?
Answer :- Great Leap Forward 

Email Newsletter
Join Over 2000+ Subscribers ! Get Our Latest Articles Delivered to Your email Inbox
When signing up you will initially receive a confirmation email requiring your approval to complete the Subscription.

Share it:

General Knowledge

Kerala PSC Questions

Post A Comment:

0 comments: