Navigation

PSC Examination Expected Questions - 127

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,ldc 2013 questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,ldc 2013 questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions
LDC Expected Questions  LDC Old Questions LDC 2013-14 Expected Questions  VEO 2013-14 Questions HSST Social Studies Expected Questions | LGS Expected Questions | PSC Kerala History Questions | VEO Expected Questions | Kerala History Malayalam Questions and Answers | PSC Malayalam Questions and Answers | PSC History Questions and Answers PSC Geography Questions and Answers PSC IT Questions and Answers PSC Science Questions and Answers PSC Constitution of India Questions and Answers
----------------------------------
World Politics
----------------------------------
1. Which political party of the United Kingdom is colloquially referred to as the 'Tory Party' ?
Answer :- The Conservative Party

2. The Glorious Revolution of England (Bloodless Revolution) was in the year ?
Answer :- 1688

3. Who is generally considered as the first Prime Minister of United Kingdom?
Answer :- Sir Robert Walpole

4. The Easter Rising (Easter Rebellion) was an insurrection in ....?
Answer :- Ireland 

5. The Easter Rising (Easter Rebellion) was an insurrection in which year ?
Answer :- 1916
6. Who was the only Prime Minister of United Kingdom whose mother tongue was not English?
Answer :- David Lloyd George

7. In which country the Potato Famine occurred between 1845 and 1852?
Answer :- Ireland

8. Who led the British coalition Government during the Second World War?
Answer :- Winston Churchill

9. Who was the first female Prime Minister of United Kingdom?
Answer :- Margaret Thatcher

10. Which country transferred the sovereignty of Hong Kong to China ?
Answer :- United Kingdom



Email Newsletter
Join Over 2000+ Subscribers ! Get Our Latest Articles Delivered to Your email Inbox
When signing up you will initially receive a confirmation email requiring your approval to complete the Subscription.

Share
Banner

HARI Mash

Post A Comment:

0 comments: