.
MALAYALAM GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS
.
.
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS
.

Shopping

Laptop 4 U

Archive

Shopping

Kilicheppu

Previous QP PDF

Shopping

PSC Last Grade Servant Questions PSC Degree Level Questions

Tuesday, 31 December 2013

PSC Examination Expected Questions - 118

LDC Expected Questions  LDC Old Questions LDC 2013-14 Expected Questions  LDC 2013-14 Questions HSST Social Studies Expected Questions | LGS Expected Questions | PSC Kerala History Questions | Kerala History Malayalam Questions and Answers | PSC Malayalam Questions and Answers | PSC History Questios and Answers
----------------------------------
HISTORY
----------------------------------
1. മനുഷ്യനിലെ വാരിയെല്ലുകളുടെ എണ്ണം  ?
Answer :- 24 (12 ജോഡി)

2. തലച്ചോറിനെയും തലയോട്ടിയെയും കുറിച്ചുള്ള പഠനം?
Answer :- ഫ്രിനോളോജി 

3. ചുറ്റികയുടെ ആകൃതിയുള്ള അസ്ഥി ?
Answer :- മാലിയസ് 

4. കുടക്കല്ലിന്റെ ആകൃതിയുള്ള അസ്ഥി ?
Answer :- ഇൻകസ്

5. ഇന്ത്യയിലെ ആദ്യത്തെ അസ്ഥി ബാങ്ക് സ്ഥാപിച്ചത് എവിടെ?
Answer :- ചെന്നൈ 

6. കണരോഗം ബാധിക്കുന്ന ശരീരഭാഗം ഏതു?
Answer :- അസ്ഥികൾ 

7. പയോറിയ രോഗം ബാധിക്കുന്ന ഭാഗം ഏതു?
Answer :- പല്ല്, മോണ 

8. ബ്രേക്ക്‌ ബോണ്‍ ഫീവർ എന്നറിയപ്പെടുന്ന രോഗം ഏതു?
Answer :- ഡെങ്കിപ്പനി

9. എല്ലുകളിൽ അപകടഫലമായോ മറ്റോ ഉണ്ടാകുന്ന ഓടിവുകളോ പൊട്ടലുകളോ കണ്ടെത്തുന്നതിന് സാധാരണയായി ഉപയോഗിക്കുന്നത്?
Answer :- എക്സ്റേ

10. അസ്ഥികളുടെ പ്രധാന ധർമം ?
Answer :- ശരീരത്തെ താങ്ങുക        

Email Newsletter
Join Over 2000+ Subscribers ! Get Our Latest Articles Delivered to Your email Inbox
When signing up you will initially receive a confirmation email requiring your approval to complete the Subscription.

No comments:

Post a Comment