Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) 2017 ANSWER KEYClick Here
.
PSC LATEST UPDATES....CLICK HERE
.
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Nelson Mandela Special

Releted Posts With this Label

LDC Special Posts LDC Expected Questions LDC Questions LDC Old Questions LDC Special  LDC 2013 Questions LDC 2013-14 Expected Questions  LDC 2013-14 Questions 
----------------------------------
Mandela Special
----------------------------------
1. Where was Nelson Mandela born?
Answer :- Transki on 25th July 1918
2. Which Year Mandela got Nobel Prize for Peace?
Answer :- 1993
3. What is the full name of Mandela?
Answer :- Nelson Rolihlahla Mandela
4. In which year Mandela elected as the President of South Africa?
Answer :- 1994


5. How many years Mandela was prisone?
Answer :- 27 Years
6. Where was Mandela Prison?
Answer :- First on Robben Island and later Pollsmoor Prison and Victor Verster Prison
7. Indian awarded an honorary doctorate to Mandela in ?
Answer :- 1979 (Jawaharlal Nehru Award for International Understanding)
8. India Awarded Highest civilian award Bharatharatna to Mandela in ?
Answer :- 1990


9. Which country granted Mandela honorary Citizenship?
Answer :- Canada
10.  Mandela was given the name Rolilahla at birth. Who gave him the name Nelson?
Answer :- Teacher
11. How many kids did Mandela have?
Answer :- 6
12. What is Mandela's profession?
Answer :- Attorney
13. UN Mandela Day is celebrated on?
Answer :- July 18 (From 2010)
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
2 Comments for "Nelson Mandela Special"

I have applied for LDC Malappuram 2013 the date under my photo is 31-10-2012 can i eligible to get the hallticket.

No Problem, the date will be after 31-12-2010

 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia