Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on 4th March :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on February 25th (Question Paper Code :- 29/2017):- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC COOLY WORKER ANSWER KEY (Question Paper Code :- 25/2017) Published :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Dates Published :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on February 4th :- CLICK HERE 4 More Details
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

LDC Examination Expected Questions - 79

Releted Posts With this Label

LDC Special Posts LDC Expected Questions LDC Questions LDC Old Questions LDC Special  LDC 2013 Questions LDC 2013-14 Expected Questions  LDC 2013-14 Questions 
----------------------------------
CONSTITUTION OF INDIA
----------------------------------
1. The reports of Public Accounts Committees is presented in the .... ?
Answer :- Lok Sabha

2. Which article deals with procedure of amendment of the constitution of India?
Answer :- 368

3. Who is the constitutional head of the state?
Answer :- Governor

4. The idea of Division of Powers is borrowed from ?
Answer :- Canada

5. Which article deals with provision for joint sitting of Parliament?
Answer :- 108
6. Indian Constitution borrowed  the method of President election from ?
Answer :- Ireland

7. The State Election Commissioner is appointed by ?
Answer :- Governor

8. Who was the first ex-officio chairman of Rajya Sabha?
Answer :- Dr.S.Radhakrishnan

9. How many members are elected to Rajyasabha from Kerala?
Answer :- 9

10. Lok Sabha Secretariat comes under the supervision of ?
Answer :- Speaker
11. The CAG established by the Constitution under chapter?
Answer :- 5

12. The Indian Constitution closely follows the constitutional system of ?
Answer :- Briton

13. How many times has the Preamble of the Indian Constitution amended so far?
Answer :- 1

14. Yochana Bhavan associated with ?
Answer :- Planning Commission

15. Citizenship provisions are mentioned in .....?
Answer :- Part 2
16. Which article deals with election of President?
Answer :- 54

17. Pranab Mukherji take oath before ....?
Answer :- S.H.Kapadia

18. Who is responsible to make changes in names and boundaries of the sates?
Answer :- Parliament

19. Which is the oldest High Court in India?
Answer :- Kolkata

20. Who was the first women judge of Supreme Court of India?
Answer :- Fathima Beevi
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "LDC Examination Expected Questions - 79"

 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia