Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK

Current Affairs November 2013 - 2


Current Affairs November 2013 for PSC | Current Affairs November 2013 for PSC | Current Affairs 2013 for Kerala PSC Exams | Current Affairs 2013 for PSC Exams | Current Affairs 2013 for All Competitive Exams | Current affairs Quiz November 2013 | PSC | SSC | UPSC | Current Affairs for Civil Services | Current Affairs for IBPS | SBI | Bank PO | RRB Exams
----------------------------------------------------


----------------------------------
WORLD
----------------------------------
1. The typhoon that hit Vietnam and Philippines recently in October ?
Answer :- Typhoon Nari

2. The typhoon that hit Philippines and kills 10,000+ people recently in November ?
Answer :- Typhoon Haiyan


----------------------------------
INDIA
----------------------------------
1. The Geo-Scientific Research Vessel dedicated to the nation on this year ?
Answer :- RV Samudra Ratnakar

2. The tropical Cyclone that hits Andhra Pradesh, Odisha, Jharkhand and West Bangal recently ?
Answer :- Phalin


----------------------------------
KERALA
----------------------------------
1. British Royal Family Members visited Kerala recently ?
Answer :- Prince Charles and his wife Camilla Parker Bowles

----------------------------------
APPOINTMENT
----------------------------------
1. Who is the New Chairman of Corporation Bank ?
Answer :- S.R.Bansal


----------------------------------
AWARD / PRIZE
----------------------------------
1. Who won this year Nobel Prize for Physics ?
Answer :- Peter.W.Higgs and Francois Englert

2. Who won the 'Leo Szilard Lecturship Award' by American Physical Society?
Answer :- Dr.R.Rajaraman 

3. Who won this year Nobel Prize for Economics ?
Answer :- Eugene Fama, Lars Peter Hansen and Robert.J.Shiller

4. Which Organisation won this year Nobel Prize for Peace ?
Answer :-  OPCW (Organisation for Prohibition of Chemical Wepons)

5. Who is selected for this year Indira Gandhi Award for National Integration ?
Answer :- M.S.Swaminathan

6. Who won this year's Sakharov Human Right Prize?
Answer :- Malala Yousafazai

7. Who won this year Nobel Prize for Chemistry ?
Answer :- Michael Levitt, Martin karplus and Arieh Warshel

8. Which Indian was awarded with the Deutsche Bank Prize for Financial Economics 2013 ?
Answer :- Raghuram.G.Rajan

9. Who won the Multimedia Award at the Miss World 2013 held in Bali,Indonesia?
Answer :- Navneet Kumar Dhillon

10. Who won this year Nobel Prize for Literature ?
Answer :- Alice Munro

----------------------------------
SPORTS
----------------------------------
1. The 2014 Commonwealth Games is to be held in ?
Answer :- Glasgow (United Kingdom)


Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top