Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Current Affairs November 2013 - 1


Current Affairs November 2013 for PSC | Current Affairs November 2013 for PSC | Current Affairs 2013 for Kerala PSC Exams | Current Affairs 2013 for PSC Exams | Current Affairs 2013 for All Competitive Exams | Current affairs Quiz November 2013 | PSC | SSC | UPSC | Current Affairs for Civil Services | Current Affairs for IBPS | SBI | Bank PO | RRB Exams
----------------------------------------------------
WORLD
-----------------------------------------------------
1. Famous Folk Singer of Pakistan who died recently ?
Answer :- Reshma 


2. Highest Award of Japan ?
Answer :- Order of the Rising Sun, Gold and Silver Star


3. Which Indian-American Democratic Party Nominee won the New Jersey assembly poll ?
Answer :- Raj Mukherji


----------------------------------------------------
INDIA
-----------------------------------------------------
1. Which rocket carry Mars Orbiter Mission(MOM) ?
Answer :- PSLV-C25


2. What is the total cost of Mars Orbiter Mission(MOM) ?
Answer :- Rs 450 Crore 


3. Launch date of Mars Orbiter Mission(MOM) / Mangalyaan?
Answer :- 04-11-13 2.36 PM


4. Which Indian State issue a circular that indicate Tobacco users not get Government job ?
Answer :- Rajasthan


----------------------------------------------------
KERALA
-----------------------------------------------------
1. Which district of Kerala is the first zero landless district in India ?
Answer :- Kannur

----------------------------------------------------
AWARD
-----------------------------------------------------
1. Who is the winner of Ezuthachan Award of 2013?
Answer :- Prof.M.K.Sanu

2. Which Spanish filmmaker and photographer won the IFFK lifetime achievement award?
Answer :- Carlos Saura

3. Which Malayalai photographer won the senior fellowhip in creative photography (visual art) for 2012 by Union Ministry of Culture ?
Answer :- Gireesh.G.V


4. Who won the Highest Award Of Japan?
Answer :- E.Sreedharan

----------------------------------------------------
SPORTS
-----------------------------------------------------
1. Who became Third Indian who have scored double hundred in ODI ?
Answer :- Rohith Sharma (209/158 balls against Australia)


2. First Indian who have scored double hundred in ODI ? ?
Answer :- Sachin Tendulkar (200) Against South Africa

3. Second Indian who have scored double hundred in ODI ?
Answer :- Virendra Sehwag (219) Against West Indies


4. Winner of Abu Dhabi Grand Prix Formula 1 Modern Era?
Answer :- Sebastian Vettel

Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top