Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

LDC Examination Expected Questions - 76 (Himalayas)

LDC Special Posts LDC Expected Questions LDC Questions LDC Old Questions LDC Special  LDC 2013 Questions LDC 2013-14 Expected Questions  LDC 2013-14 Questions 
----------------------------------
HIMALAYAS
----------------------------------
1. The theory related to the origin of Himalaya ?
Answer :- Plate tectonic theory

2. The rocks in the Himalayan system are mainly ?
Answer :- Sedimentary rocks

3. How much is the breadth of Himalayas?
Answer :- 250 - 400 KM

4. The average heigts of Himalayas from the mean sea level is about ?
Answer :- 6000 M

5. Northern most of Himalayan range are called ....?
Answer :- Central Himalayan or Himadri

6. Name the two important peaks of Central Himalaya?
Answer :- Mt.Everest, Kanchanjunga

7. What is the name given to the foot hill zone of Himalaya?
Answer :- Siwalik

8. The Siwaliks stretch between ?
Answer :- Potwar basin and Tista

9. Siwaliks Hills are known as Abor in which state?
Answer :- Arunachal Pradesh

10. Siwaliks are also known by the name....?
Answer :- Outer Himalaya

11. The highest peak in Indian Terrotory is Godwin Austin, in which range it is located?
Answer :- Karakoram Range

12. Name the important glacier situated in Karakoram Range?
Answer :- Siachin glacier

13. Plateau situated in the North of Karakoram Range?
Answer :- Laddakh plateau

14. Lushai hills of Himalaya are also known as ?
Answer :- Mizo hills

15. The stretch of Himalaya between the river Indus and river Sutlej?
Answer :- Punjab Himalaya

16. Which district is known as district of lakes in the Himachal Range? 
Answer :- Nainital

17. Famous hill station Mussorrie is located in ?
Answer :- Himachal Range

18. The famous valley of Kashmir is lied between ?
Answer :- Piranjal and westerly range of the Himadri

19. Which river flows in the Kashmir Valley?
Answer :- Jhelum

20. Which river is older than Himalaya?
Answer :- Sutlej

Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top