Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Date Click Here
Kerala PSC KERALA PSC LP SChool Assistant Examination ANSWER KEY on January 22nd :- CLICK HERE 4 More Details || KERALA PSC UP SChool Assistant Examination ANSWER KEY :- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL FINAL ANSWER KEY [4 Questions Deleted] Available Now :- CLICK HERE ||
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

LDC Examination Expected Questions - 61

LDC Special Posts LDC Expected Questions LDC Questions LDC Old Questions LDC Special  LDC 2013 Questions LDC 2013-14 Expected Questions  LDC 2013-14 Questions 
----------------------------------
Biology
----------------------------------
571. Bile secreted by liver helps in ?
Answer :- Digestion

572. The National Bureau of Plant Genetic Resources is located at ?
Answer :- New Delhi

573. Pollination by insects is called ?
Answer :- Entomophily

574. Study of joints is called ?
Answer :- Arthrology

575. Destruction of Red Blood Cell take place in ?
Answer :- Spleen

576. The artificial kidney operates on the principle of ?
Answer :- Dialysis

577. The excreta of lizards and birds contains a white component which is chemically ?
Answer :- uric acid
578. Water and mineral salts are translocated in plants in the ...?
Answer :- xylem

579. Osmotic pressure of the body regulated by ?
Answer :- sodium

580. Quinine, the commonly used drug for malaria, is obtained from a plant. What part of the plant yields the drug?
Answer :- Stem bark

581. Ring worm is a disease caused by the ?
Answer :- fungus that forms mycelia in the skin

582. Bronchitis is the abnormality of ?
Answer :- respiratory tract

583. Which part of the tooth is covered by enamel ?
Answer :- Crown

584. Jurpentine is obtained from ?
Answer :- Pine

585. In countries where polished rise is the main cereal in their diet, people suffer from ?
Answer :- beri-beri

586. The medicine for typhoid is ?
Answer :- Chloromycetin

587. Seed dormacy can be broken by treating the seeds with ?
Answer :- Gibberellic acid
588. Hemophilia a human disease is caused by ?
Answer :- mutant gene

589. Urea is produced from an amino acid know as ...?
Answer :- a variety of wheat

590. The polio virus enters the body through ?
Answer :- contaminated food and water
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top