LDC Examination Expected Questions - 27

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,ldc 2013 questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,
Share it:
LDC Special Posts LDC Expected Questions LDC Questions LDC Old Questions LDC Special  LDC 2013 Questions LDC 2013-14 Expected Questions  LDC 2013-14 Questions 
------------------------------------------------------------------------------
CHEMISTRY 
------------------------------------------------------------------------------

261. Which of the following is a group of 3rd metal ?
[ Calcium; Aluminium; Sodium; Iron]
Answer :- Aluminium

262. To which of the following does petroleum beloging?
[ Hydro Carbon ; Nitrate; Oxide; Fat]
Answer :- Hydro Carbon

263. The pure gold 0.999 fineness is of ?
Answer :- 24 carats

264. Most precious metal is ........?
Answer :- Platinum

265. Which of these is an element ?
[ Italium ; Canadium; Bolivium; Francium]
Answer :- Francium



266. The instrument used for transfering and measuring fluids is .......?
Answer :- Pipette

267. The acid present in vegetable oil is ..........?
Answer :- Stearic acid

268. Which is known as 'flowing gold'?
Answer :- Petroleum

269. Father of Modern Chemistry ?
Answer :- Robert Boyle


270. Which amoung the following is not a natural occuring element?
[ Uranium; Thorium; Californium; Neptunium]
Answer :- Thorium
MALAYALAM GK AVAILABLE HERE

Share it:

CHEMISTRY Quiz

Expected Questions

General Knowledge

LDC Exam Special

Post A Comment:

0 comments: