Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

LDC Examination Expected Questions - 21

LDC Special Posts LDC Expected Questions LDC Questions LDC Old Questions LDC Special  LDC 2013 Questions LDC 2013-14 Expected Questions  LDC 2013-14 Questions 
From Today Kerala PSC Helper expand its LDC Expected Questions Posts to 2 Posts every day. These Post Published on 4.00 Am and 6.Pm IST.
------------------------------------------------------------------------------
HISTORY
------------------------------------------------------------------------------

201. In which language, the autobiography of Gandhiji was published for the first time ?
Answer :- Gujarati

202. Who was the Viceroy when INC passed resolution demanding complete independence?
Answer :- Irwin

203. Who gave land to construct the campus of the Benarus Hindu University?
Answer :- Kashi Naresh

204. The summer residence of the Viceroy of India at Shimla ?
Answer :- Viceregal Lodge


205. Who co,pared Gandhi's Dandi March to the legendary journey of Sri Rama to Lanka?
Answer :- Motilal Nehru

206. Who was the Viceroy when Diarchy was introduced in provinces as per the Govt of India Act, 1919?
Answer :- Chelmsford

207. Who gave the name 'Hriday Kunj' to Mahathma Gandhi's residence at Ahmedabad on Sabarmati river?
Answer :- Kakasaheb Kalelkar

208. Who succeeded Madan Mohan Malavya as the Vice Chancellor of Benarus Hindu University when he left the Vice Chancellorship?
Answer :- Dr.S.Radhakrishnan

209. Who called Gandhiji as 'half naked fakir'?
Answer :- Winston Churchill


210. Who was the Viceroy when the first Factory Act was introduced ?
Answer :- Ripon
MALAYALAM GK AVAILABLE HERE
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top