Kerala PSC Latest UpdatesClick Here

LDC Examination Expected Questions - 19

LDC Special Posts LDC Expected Questions LDC Questions LDC Old Questions LDC Special  LDC 2013 Questions LDC 2013-14 Expected Questions  LDC 2013-14 Questions 
181. Congress Radio was the broadcasting mouthpiece of the Indian National Congress during Quit India Movement. Who organised it ?
Answer :- Usha Mehta

182.Who coined the term ' Simon go Back'?
Answer :- Yusaf Meherally

183. The only British Emperor to attend a durbar in India?
Answer :- George V

184. Name the residence of Mahatma Gandhi in Ahmedabad from where he began his Salt Satyagraha in 1930 ?
Answer :- Hriday Kunj

185. The first election to the Central Legislative Assembly was held in ?
Answer :- 1920

186. In the Ahmedabad Mill Strike, Mahatma Gandhi's intervention resulted in the enhancement of wages of workers by ?
Answer :- 35%

187. The Indian revolutionary who participated in Manipuri Conspiracy of 1918, and the Kakori conspiracy of 1925, and was awarded deth sentence along with Ashfaqulla Khan ?
Answer :- Ram Prasad Bismil

188. Who is the Dewan of three princely states - Mysore, Jaipur and Hydrabad ?
Answer :- Mirza Ismail

189. Who was the secretry of Mahatma Gandhi after the demise of Mahadev Desai ?
Answer :- Pyarelal

190. In Chauri Chaura incident (1922) the mob attacked ?
Answer :- Police Station
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Next Post »
0 Comments for "LDC Examination Expected Questions - 19"

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top