Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
KERALA PSC UP SChool Assistant Examination ANSWER KEY Available Soon :- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL FINAL ANSWER KEY [4 Questions Deleted] Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination OFFICIAL ANSWER KEY Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Current Affairs October 2013 - 2


Current Affairs October 2013 for PSC | Current Affairs October 2013 for PSC | Current Affairs 2013 for Kerala PSC Exams | Current Affairs 2013 for PSC Exams | Current Affairs 2013 for All Competitive Exams | Current affairs Quiz October 2013 | PSC | SSC | UPSC | Current Affairs for Civil Services | Current Affairs for IBPS | SBI | Bank PO | RRB Exams
----------------------------------------------------
WORLD
-----------------------------------------------------
1. World highest civilian airport recently opend by which country ?
Answer :- China

2. What is the name of World Highest civilian Airport ?
Answer :- Daocheng Yading Airport


3. Which country withdrew recently from the Commonwealth of Nations?
Answer :- Gambia


3. World Tallest Man?
Answer :- Sultan Kosen (8'33")


----------------------------------------------------
INDIA
-----------------------------------------------------
1. India's ambitious Mars Orbitor Mission was named .....?
Answer :- Mangalyaan

----------------------------------------------------
KERALA
-----------------------------------------------------
1. Who get Z-category security recently?
Answer :- Oommen Chandy

2. Lalitha Kala Akademi recently Opened its Art Gallery at ?
Answer :- Cochin International Airport Ltd(CIAL)

3. Kerala Television Award winner for the Best Actor ?
Answer :- Mukundan


4. Kerala Television Award winner for the Best Actress ?
Answer :- Ananya

----------------------------------------------------
SPORTS
-----------------------------------------------------
1. Who won the Berlin Marathon in a world record time ?
Answer :- Wilson Kipsang Kiprotich (Keniya, 2:03:23 Hrs)

2. Who won this year Champions League Twenty-20 ?
Answer :- Mumbai Indians (Defeated Rajasthan Royals)

3. Who won the Formula One World Championship - 2013 Indian Grand Prix recently?
Answer :- Sebastian Vettel (He finished as the youngest ever World Driver's Championship runner-up. He is a German fourmulae one racing driver and at present he is driving for the Red Bull a Australian racing team. At present he is the world champion as he won the Championship in 2010,2011,2012 and 2013)

3. Indian Grand Prix is Conducted on which track?
Answer :- Buddha International Circuit


----------------------------------------------------
AWARD
-----------------------------------------------------
1. Who receive this year Tagore Award for cultural harmony ?
Answer :- Zubin Mehta

2. Who won the Miss World 2013 title recently held at Bali, Indonesia?
Answer :- Megan Young (Philippines)

----------------------------------------------------
APPOINTMENT
-----------------------------------------------------
1. Who is appointed as the new High commissioner to the United Kingdom ?
Answer :- Ranjan Mathai


2. Who is appointed as the new Ambassador to the Russia ?
Answer :- P.S.Raghavan (Currently Secretary of Ministry of External Affairs)


3. Who is appointed as the new Indian Newspaper Society panel Chairman ?
Answer :- Jayant Mammen Mathew (Deputy Editor and Director of Malayala Manoorama)

4. Who will be appointed as the next Indian Air Force Chief?
Answer :- Air Marshal Arup Raha
----------------------------------------------------
-----------------------------------------------------
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top