Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Current Affairs October 2013 - 1

Current Affairs October 2013 for PSC | Current Affairs October 2013 for PSC | Current Affairs 2013 for Kerala PSC Exams | Current Affairs 2013 for PSC Exams | Current Affairs 2013 for All Competitive Exams | Current affairs Quiz October 2013 | PSC | SSC | UPSC | Current Affairs for Civil Services | Current Affairs for IBPS | SBI | Bank PO | RRB Exams
----------------------------------------------------
WORLD
-----------------------------------------------------
1. Which country recently launched the new generation of Epsilon Rocket ?
Answer :- Japan
2. According to confirmation of NASA which spacecraft has become the first manmade object to go beyond the solar system and reach interstellar space?
Answer :- Voyager 1

3. Which American Engineer and inventor of the Dolby Noise Reducation system ?
Answer :- Ray Milton Dolby

4. The Bollywood film 'Escape from Taliban' was based on a memoir written by Indian Author, who died recently in Afganisthan ?
Answer :- Susmitha Banerjee

5. According to United Nations report which gas was used in the chemical attacks in Syria?
Answer :- Sarin

----------------------------------------------------
INDIA
-----------------------------------------------------
1. Who inaugurate 19th Meeting of the Governing Council of Center on Inaugurated Rural Development for Asia and the Pacific ?
Answer :- President Pranab Kumar Mukharji

2. Central Armed Police Force Institute of Medical Science (CAPFILMS) is situated at ?
Answer :- New Delhi (It is building Now)

3. What is the name of Centrally Sponsored Scheme for reforming the state higher education system ?
Answer :- Rashtriya Uchachatar Shiksha Abhiyan (RUSA)

4. Who became the first politician to lose his seat after Supreme Court ruling on Convicted Law Makers (MLAs and Mps) ?
Answer :- Rusheed Masood (First Parliamentarian/Rajya Sabha Member)
5. Who became the Second politician to lose his seat after Supreme Court ruling on Convicted Law Makers (MLAs and Mps) ?
Answer :- Lalu Prasad Yadav (First Lok Sabha Member)

6. Where is India's first marine eco sensitive zone declared?
Answer :- Gulf of Kutch

7. Which Indian has recently been declared as the World's Tallest Women by the Guinness World Record?
Answer :- Siddiqa Paveen


----------------------------------------------------
SPORTS
-----------------------------------------------------
1.Which Indian Pair won the doubles title in the ITF Men's Tournament in Egypt ?
Answer :- N.Sriram Balaji and Ranjeet Virali Murugesan

2. Which 2 cricket players have been banned for lifetime by the BCCI for spot fixing during IPL season 6 ?
Answer :- S.Sreesanth and Ankeet Chavan
----------------------------------------------------
AWARD
-----------------------------------------------------
1. Who were jointly awarded with the Amnesty International Ambassador of Conscience Award this year ?
Answer :- Malala Yousafzai and Harry Belafonte

----------------------------------------------------
APPOINTMENT's
-----------------------------------------------------
1. First women head of State Bank of India ?
Answer :- Arundhathi Bhattacharya
2. New High Commissioner of India to UK ?
Answer :- Ranjan Mathai

----------------------------------------------------
BUSINESS
-----------------------------------------------------
1. Asian Development Bank has lower India's growth Forcast to  ?
Answer :- 4.7% (from 6%)

----------------------------------------------------
-----------------------------------------------------
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top