LDC Examination Expected Questions - 7

LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,ldc 2013 questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,
Share it:
LDC Special Posts LDC Expected Questions LDC Questions LDC Old Questions LDC Special  LDC 2013 Questions LDC 2013-14 Expected Questions  LDC 2013-14 Questions 
61. What is the approximate length of the Western Ghats ?
Answer :- 1,600 km

62. Which is the joining place of the Eastern and Western Ghats?
Answer :- Nilgiri Hills

63. Accross which river is the Prakash Barage?
Answer :- Waghur (Tributary of Tapti River)


64. Which is India's largest west flowing river?
Answer :- Narmada

65. Which is the only mud volcano in India?
Answer :-  Baratang

66. Which the only river in india that flowa in a rift vally?
Answer :- Narmada

67. Which river flows between the ranges of Satpura and Vindhya?
Answer :- Narmada


68. The famous Dhuandhar Falls is on the river?
Answer :- Narmada

69. Which Indian State covers the 61% of the Thar Desert ?
Answer :- Rajasthan

70. Which is India's only activated volcano?
Answer :- Barren Island
Share This Post with Friends
Share it:

Expected Questions

General Knowledge

Geography

LDC Exam Special

Post A Comment:

0 comments: