Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK

LDC Examination Expected Questions - 17

LDC Special Posts LDC Expected Questions LDC Questions LDC Old Questions LDC Special  LDC 2013 Questions LDC 2013-14 Expected Questions  LDC 2013-14 Questions 
------------------------------------------------------------------------------
HISTORY
-------------------------------------------------------------------------------
161. The Viceroy when Ramasay Mc Donald announced Communal Award ?
Answer :- Wellington

162. Gandhiji resigned from INC in the year ?
Answer :- 1934

163. The venu of All India Khilafat Conference was held under the presidentship of Gandiji ?
Answer :- Delhi

164. Who palyed a key role in the foundation of Parthana Samaj in Maharashtra ?
Answer :- Atmaram Pandurang

165. In which year Rowlatt Bill introduced?
Answer :- 1919

166. The Viceroy who announced the date of transfer of power to Indian hands?
Answer :- Mountbatten

167. When 177 freedom fighters were convicted to be hanged in the Chouri Choura case who appeared before the court and got acquitted 156 freedom fighters?
Answer :- Madan Mohan Malavya

168. Gandhiji was imprisoned for the first time in ?
Answer :- Johannesburg

169. Which party opposed the Quit India Movement ?
Answer :- Hindu Mahasabha & Communist Party of India

170. India Council Act of 1861 was passed during the tenure of ?
Answer :- Canning
MALAYALAM GK AVAILABLE HERE
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top