Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK

LDC Examination Expected Questions - 15

LDC Special Posts LDC Expected Questions LDC Questions LDC Old Questions LDC Special  LDC 2013 Questions LDC 2013-14 Expected Questions  LDC 2013-14 Questions 
------------------------------------------------------------------------------
141. Which was India's first dedicated 'Educational Stellite' ?
Answer :- EDUSAT (GSAT-3)

142. Which was India's first moon mission?
Answer :- Chandrayaan-1

143. Which is the first pico-satellite developmed in India?
Answer :- Student Stellite (STUDSAT)

144. What is the name of the nano satellite developed by IIT Kanpur?
Answer :- Jugnu

145. Which was the first satellite built by an Indian University?
Answer :- ANUSAT (Anna University)

146. Which was the first satellite launched from India?
Answer :- ROHINI

147. Which was the first experimental Remote Sensing Satellite built in India?
Answer :- Bhaskara-1

148. Which is the Indo-French Joint Satellite Mission for studying the water cycle and energy exchanges in the tropics?
Answer :- Megha-Tropiques

149. Which was India's first experimental Satellite Lauch Vehicle?
Answer :- SLV-3 (July 18,1980)

150. Which vehicle was used in the launching of Chandrayaan-1?
Answer :- PSLV C-11
Share This Post with Friends
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top