Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Current Affairs September 2013 - 3

Current Affairs September 2013 for PSC | Current Affairs September 2013 for PSC | Current Affairs 2013 for Kerala PSC Exams | Current Affairs 2013 for PSC Exams | Current Affairs 2013 for All Competitive Exams | Current affairs Quiz September 2013 | PSC | SSC | UPSC | Current Affairs for Civil Services | Current Affairs for IBPS | SBI | Bank PO | RRB Exams
------------------------------------------------------------------------------
SEPTEMBER 15 - 22 
------------------------------------------------------------------------------


WORLD 
1. The world highest civilian airport recently opened in China ?
Answer :- Daocheng Yading Airport

2. Which Australian has became the world's youngest person to fly a single engine aircraft solo around the world?
Answer :-  Ryan Campbell

3. International Literacy Day was observed on ...?
Answer :- September 8

4. International Day of Democracy was observed on ...?
Answer :- September 15

INDIA 
1. Which state in India banned jeans/designer tops in Govt offices  ?
Answer :- Karnataka

2. Agni 5 recently tested from which place?
Answer :- Wheeler Island, Odhisha

3. Agni 5 striking range is .........km.
Answer :- 5,000 km

4. How many countries in Super-exclusive ICBM (Intercontinental Ballistic Missile) Club?
Answer :- 6 (USA,Russia, China, France ,UK and now India)

5.Current system followed by appointing of Judges in higher judiciary in India?
Answer :- Collegium System

6. The system newly launched by the Insurance Regulatory and Development Authority (IRDA) to provide policy holders a facility to buy and keep insurance policies in electronic form?
Answer :- Insurance Repository System.

7. Where was India's first marine eco sensitive zone declared?

Answer :- Gulf of Kutch

KERALA 
1. Chairperson of State Child Right Protection Council ?
Answer :- Neela Gangadharan

SCIENCE
1. Earth largest volcano founded under which ocean?
Answer :- Pacefic Ocean (Tamu Massif, it is not an active one)

2. The largest active volcano on Earth is ..........?
Answer :- Mauna Loa in Hawaii

3. Which spacecraft has became the first man-made object to breach Interstellar Space and leave the Solar System recently ?
Answer :- Voyager 1

4. Voyager 1 was launched by...........?
Answer :- NASA on 5th September 1977

5. Which rocket is used for the launch of Voyager 1?
Answer :- Titan 3E


DAYS to Remember
1. International Day for preservation of Ozone Layer was observed on  ?
Answer :- September 16


SPORTS
1. How many players get life ban from cricket by BCCI to the connection with IPL spot-fixing incident ?
Answer :- 2 (S.Sreesanth and Ankeet Chavan)

2. Who is the new member of PGA Tour perfect 59 in golf game ?
Answer :- Jim Faryk

3. Which sports regained its place in the Olympics Games 2020 and 2024 after a recent voting by the International Olympics Committee members?
Answer :- Wrestling


AWARD
1. Who were jointly awarded with the Amnesty International's Ambassador of Conscience Award this year ?
Answer :- Malala Yousafzai and Harry Belafonte
CURRENT AFFAIRS in MALAYALAM

Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top