Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK

Final Touch Company Corporation Assistant Grade Examination

UPDATING.....
1. The term 'Fifth Estate is used to describe ?
ANSWER :-  Blogger

2. The steel anniversary is celibrated in the ....th year? 
ANSWER :- 11

3. Which state government will launched 'Annaprasana' an innovative programme devised to promote early initiation of breast feeding and providing complementary feeding to the infant after six months from February 2013?
ANSWER :- Odisha

4. The National Institute of Virology is located at .....
ANSWER :- Pune

5. Asia's first Bio-Safety Level-IV Laboratory is established in which place?
ANSWER :- Pune
-->
-->

-->

6. Who is the new chairman of Tata Group ?
ANSWER :- Cyrus Mistry

7. The 100th edition of Indian Science Congress assosiation was held at which place?
ANSWER :- Kolkata

8. Who is the chief guest of Pravasi Bharathiya Divas 2013?
ANSWER :- Rajkeswur Purryag ( President of Mauritius)

9. Which River crosses the Tropic of Capricorn twice?
ANSWER :- Limpopo (Africa)

10. Which River crosses the Tropic of Cancer twice?
ANSWER :- Mahi River (India)

11. 'The Island' news paper published from which country ?
ANSWER :- Sri Lanka

12. Name the national leader of India who has born on 11 November 1888 in the holey city of Mecca?
ANSWER :- Maulana Abdul Kalam Azad

13. Who is the first acting Secretary General of the United Nations Organisation?
ANSWER :- Gladwyn Jebb

14. First Harappan site to have been excavated after India's Independence?
ANSWER :- Rupar

15. Who is known as the 'Nepoleon of Iran'?
ANSWER :- Nadirshah

16. Who wrote the book 'Kavirajamarga'?
ANSWER :- Amoghavarsha

17. Who started the journal 'Indian Mirror'?
ANSWER :- Kesab Chandra Sen

18. First capital of Vijayanagara Empire?
ANSWER :- Anegondi

19. The year in which The Cauvery Tribunal was appointed to solve Cauvery Water Dispute?
ANSWER :- 1990

20.Who were the members of famous JVP Committee which was formed by Congress to consider the reorganization of states on linguistic basis?
ANSWER :- Jawahar Lal Nehru, Sardar Vallabai Patel, Pattabi Sita Ramayya

21. B.N.Sreekrishna Committee is constituted to study and report on the creation of ...... state?
ANSWER :-  Telungana

22. Who has the power to remove State Election Commissioner?
ANSWER :- The President

23. The maximum time within which the information through RTI must be provided ?
ANSWER :- within 48 hours

24. Right to education came to existence on ?
ANSWER :- 2010 April 1

25. First CAG of India?
ANSWER :- V.Narahari Rau

26. Which Article gave special status to Delhi?
ANSWER :- Article 239 AA

27. How many types of ministers are in the Union Cabinet?
ANSWER :- 3

28. The idea of Concurrent List is taken from?
ANSWER :- Australia

29. Who opined that Cast, Criminality and Corruption are prevalent in Indian Electoral System?
ANSWER :- T.N.Sheshan

30. Which President refused to sign the famous 'Post Office Bill' ?
ANSWER :- Zail Singh

31. In the period of Second Pazhassi revolt, Sir Arthur Wellesley formed a local army known as ?
ANSWER :- Kolkar

32. Ayyankali organized 'Villunadi Strike' in the year?
ANSWER :- 1893

33. Who unveiled the sculpture of Ayyankali at Thiruvananthapuram?
ANSWER :- Indira Gandhi

34. Fahien Cave is situated in ?
ANSWER :- Sri Lanka

35. Earth is rotating at a speed of ..... at the equator?
ANSWER :- 1669.9 km/hour   
FREE E-Mail Alert
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top