Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK

Current Affairs July 2013 - 3


Current Affairs 2013 for All Competitive Exams | Current affairs Quiz July 2013 | PSC | SSC | UPSC | Current Affairs for Civil Services | Current Affairs for IBPS | SBI | Bank PO | RRB Exams
------------------------------------------------------------------------
INDIA
1. What is the name of New Proposed State in India?
Answer :- Telangana (Would be the 29th State of Independent India)

2. How many states in India?
Answer :- 28 (+1 Telangana)
-->

3. How many Lok Sabha seats in Andhra Pradesh?
Answer :- 48

4. How many Assembly Seats in Andhra Pradesh?
Answer :- 294

5. How many districts included in the proposed Telangana State?
Answer :- 10 (Adilabad, Hyderabad, Karimanagar, Khammam, Mahabubngar, Medak, Nalgonda, Nizamabad, Rangareddy and Warangal)

6. The capital of Proposed New Telangana State?
Answer :- Hyderabad (be common Capital for 10 years to both states Andhra Pradesh and Telangana)

7. The state of Andhra Pradesh Formed in the year?
Answer :- 1st November 1956 (India's First Linguistic State)

8. Statehood Demands from other Parts of Country
Name of Demand StateDivided From Demanded By 
TelanganaAndhra PradeshTelangana Rashtra Samithi (TRS)
VidharbhaMaharashtra ----
BodolandAssamBodoland People Friend
Gorkhaland West BengalGorkha Janmukti Morcha
Harithapradesh Uttar Pradesh----
Surashtra Maharashtra----
VidharbhaMaharashtra ----
Vindhya PradeshMadhya PradeshSriniwas Tiwari
Dimaraji AssamDimasa People
Kongu NaduTamil Nadu, Kerala and Karnataka----
Koasl Odisha----
BundelkhandUttar Pradesh----
PurvanchalUttar Pradesh----
AvadhUttar Pradesh------
Mithila Bihar and Jharkhand------
Tulu NaduKerala and Karnataka----
KukilandManipurKuki State Demand Committee

9. ഇന്ത്യയിൽ ഏറ്റവും കുടുതൽ വികാസം പ്രാപിക്കുന്ന ഭാഷ ഏത് ?
 Answer :- മലയാളം 

10. കേരളത്തിൽ എത്ര ശതമാനം പേര് മലയാളം സംസാരിക്കുന്നു ?
Answer :- 96.7%

11. എത്ര ഭാഷകളാണ് കേരളത്തിൽ സജീവമായി ഉപയോഗത്തിൽ ഉള്ളത്?
Answer :- 27 

12. ഭാഷാ റിസർച്ച് ആൻഡ് പബ്ലിക്കേഷൻ ആസ്ഥാനം എവിടെ?
Answer :- ബറോഡ 




WORLD
1. Who is elected as the new President of Pakistan? 
Answer :- Mamnoon Hussain (He is the first India-born Pak President. 12th President of Pakistan. Replase Asif Ali Zardari)  

2. New Chief of FBI (Federal Bereau of Investigation) US intelligence agency?
Answer :- James Comey

KERALA
1. കൊച്ചി ബിനാലെയുടെ ഭാഗമായി ബോസ് കൃഷ്ണമാചാരി തയാറാക്കിയ ആർട്ട് കാർ ഏത് കമ്പനിയുടെതാണ് ?
Answer :- ടാറ്റാ (നാനോ കാർ )

2. കൊച്ചി ബിനാലെയുടെ ഭാഗമായി ബോസ് കൃഷ്ണമാചാരി തയാറാക്കിയ ആർട്ട് കാർ എത്ര രൂപയ്ക്ക്  ആണ് ലേലത്തിൽ പോയത്?
Answer :- 13,01,402 രൂപ 

3. കവി ബാലചന്ദ്രൻ ചുള്ളിക്കാട് ഏത് വകുപ്പിലെ ജോലിക്കാരനായിരുന്നു?
Answer :- ട്രഷറി 



BUSINESS 
1. ഇന്ത്യയുടെ ധനക്കമ്മി നടപ്പ് സാമ്പത്തിക വർഷത്തെ ആദ്യ മുന്ന് മാസത്തിൽ  എത്ര രൂപയാണ്?
 Answer :- 2.63 ലക്ഷം കോടി രൂപ 


AWARD
1. Rajiv Gandhi Rashtriya Sadbhavana Award for 2013 - Amjad Ali Khan 

2. Lokamanya Thilak Puraskar - E.Sreedharan (Metro Man)


SPORTS
1. 2015 World Cup Cricket Tournament is Jointly hosted by?
 Answer :- Australia and New Zealand

2. India is Under which group in 2015 World Cup Cricket Tournament ?
Answer :- Group B 

3. Teams of Group A in WCC 2015 Tournament ?
Answer :- Australia, England, Srilanka, Bangladesh, New Zealand

4. Teams in Group A in WCC 2015 Tournament ?
Answer :- Southa Africa, India, Pakisthan, West Indies, Zimbabwe and Ireland

5. Which Team win Under 16 SAFF (South Asia Footbal Federation) Championship held at Kathmandu?
Answer :- India (First time)

6. ലോക നീന്തൽ ചാമ്പ്യൻഷിപ്പിലെ വനിതകളുടെ 1,500 മീറ്റർ ഫ്രീ സ്റ്റൈലിൽ എതു താരമാണ് ലോക റെക്കോർഡ് സ്ഥാപിച്ചത്?
Answer :- കാത്തി ലെ ടെക്കിക്ക് (അമേരിക്ക)
2009 ൽ അമേരിക്കയുടെ ജസിക്ക ഹാർഡി കുറിച്ച 15 മിനിട്ട് 42.54 സെക്കന്ഡ് ആണ്   കാത്തി ലെ ടെക്കിക്ക് 15 മിനിട്ട്  36.56 സെക്കൻഡിൽ  മറികടന്നത്.

7. കൊളംബിയയിൽ നടന്ന ലോക സ്നുക്കർ ഗെയിംസ് ചാമ്പ്യൻഷിപ്പിൽസ്വർണം നേടിയ ഇന്ത്യൻ താരം  ആര്?
Answer :- ആദിത്യ മേത്ത 

FREE E-Mail Alert
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top