Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK

Current Affairs July 2013 - 2

Current Affairs 2013 for All Competitive Exams | Current affairs Quiz July 2013 | PSC | SSC | UPSC | Current Affairs for Civil Services | Current Affairs for IBPS | SBI | Bank PO | RRB Exams
------------------------------------------------------------------------
INDIA
1. The Service, which was introduced  in India by the British in 1850, which ends on July 15?
Answer :- Telegram 

2. US Vise President who visited India recently?
 Answer :- Joe Biden

3. ചില്ലറ വില്പന മേഖലയിൽനിലവിലുള്ള വിദേശ നിക്ഷേപ പരിധി ?
Answer :- 51 ശതമാനം 

4. നാഗാലാൻഡിൽ ആദ്യത്തെ മെഡിക്കൽ കോളേജ് സ്ഥാപിക്കാൻ തിരുമാനിച്ച സ്ഥലം ?
Answer :- കൊഹിമ 
-->
KERALA
1. In which district Koorumala tourism spot?
Answer :- Ernakulam [Second highest point in Ernakulam district after Malayattor]

2. 'പ്രഭാതഭേരി' എന്നത് ഏത് മാധ്യമത്തിൽ വരുന്ന പുലർകാല പരിപാടിയാണ് ?
Answer :- ആകാശവാണി 

3. പ്രഭാതഭേരി എന്ന പരിപാടി എന്നാണ് ആകാശവാണി ആരംഭിച്ചത് ? 
Answer :- 1988 ജൂലൈ 17 ന് 

4. എറണാകുളം മെമു എവിടം വരെയാണ് സർവീസ് നടത്തുന്നത് ?
Answer :- പാലക്കാട്‌ 
WORLD
The Mammoth New Century Global Centre
1. Which is the name of World's largest building , and where is it ?
Answer :- The Mammoth New Century Global Centre ,Beijing (China)

2. San Fermin Festival is celibrated in
San Fermin Festival
....?
Answer :- Spain [Running of Bulls]

3. Taliban victim, who was shot in the head, delivers UN address on her 16th birthday?
Answer :- Malala Youafzai

4.Who is the Prime Mister of Japan ?
Answer :- Shinzo Abe

5. Japanes Prime Minister Party?
Answer :- Liberal Democratic Party.

6. Who is the King of Belgium?
Answer :- Prince Philippe Ascended

7. Name of the Baby of Prince William and Kate ?
Answer :- George Alexander Louis

8. Who is the US Army Chief recently visited India?
Answer :- General Raymond.T.Odierno

9. Afghanistan's First women governor ?
Answer :- Habiba Sarabi
SPORTS - India
1. IBL Stands for?
Answer :- Indian Badminton League

2.How many franchises in IBL?
Answer :- 6 (Delhi Samashers, Lucknow Warriors, Pune Pistons, Mumbai Masters, Banga Beats and Hyderabad Hotshots)

3. How many players in Each Team ?
Answer :- 11 Players (6 Players from India and 4 Foreign Players)
SPORTS - World
1.IAAF (International Association of Athletics Federations) World Youth Championship in Athletics is held at ?
Answer :- Donetsk (Ukraine)

2. ലോക യുത്ത് മീറ്റിൽ ദേശിയ റെക്കോർഡോടെ പതിനാലാം സ്ഥാനം നേടിയ മലയാളി താരം ?
Answer :- കെ.ടി.നീന   

3. 
AWARDs - World
1. Magsaysay Award of 2013 (Asia's Nobel Prize):- Habiba Sarabi ( Afghanistan's First women governor and a Myanmar civil socity organiser)
AWARDs - Kerala
1.Guru Gopinath Natya Puraskaram :- Kottayam Bhavani Chellappan

2. കേരള സംഗീത നാടക അക്കാദമി സംഘടിപ്പിച്ച സംസ്ഥാന ലഘു നാടക മത്സരത്തിൽ മികച്ച നാടകം :- മുഖം 

3. മുതുകുളം രാഘവൻപിള്ള പുരസ്‌കാരം :- G .K .പിള്ള 

4. M.T.ചന്ദ്രസേനൻ അവാർഡ് :- K.P.A.C.ലളിത 

5. പ്രൊഫ.എ.എസ്.വർഗീസ്‌ സ്മാരക പുരസ്‌കാരം :- കെ.സഹദേവൻ 

6. കൊളാടി ഗോവിന്ദൻകുട്ടി സാഹിത്യ പുരസ്‌കാരം :- ഡോ.പുതുശ്ശേരി രാമചന്ദ്രൻ 

7. അവനീബാല പുരസ്‌കാരം :- കെ.രേഖ (മലയാളത്തിലെ എഴുത്തുകാരികൾക്ക് ഏർപ്പെടുത്തിയത്)

8. ഭരതൻ അവാർഡ് :- രഞ്ജിത്ത് 
SCIENCE
1. Largest moon of Pluto?
Answer :- Charon
BOOKS
1. The Cuckoo's Calling a crime novel written by?
Answer :- Robert Galbraith (Pseudonym Name used by J.K.Rowling)

2. Who is the author of the book 'Perumal's of Kerala'?
Answer :- Dr.M.G.S.Narayan 


നിയമനം 
1. മുന്നാക്ക ക്ഷേമ കോപ്പറേഷൻ ചെയർമാൻ:- ആർ.ബാലകൃഷണപ്പിള്ള  
2. ബ്രിട്ടീഷ്‌ പാർലമെന്റിലെ ഉപരിസഭയായ House of Lordsൽ ഉപദേശക സമിതി അധ്യക്ഷനായി തിരഞ്ഞെടുത്ത ഇന്ത്യൻ വംശജൻ :- അജയ് കാക്കർ  FREE E-Mail Alert
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top