Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Current Affairs May 2013 - 3

Current Affairs 2013 for All Competitive Exams | Current affairs Quiz May 2013 | PSC | SSC | UPSC | Current Affairs for Civil Services | Current Affairs for IBPS | SBI | Bank PO | RRB Exams
--------------------------------------------------------------------------------
1. Who has recently won the first Queen Elizabeth Prize for Engineering?
ANSWER :- Tim Berners Lee

2. Which neighbouring country of India is constructed a temple for goddes Sitha?
ANSWER :- Sri Lanka
-->

3. Shanthi Prayas-II is the joint military exercise recently held between which countries?
ANSWER :- Nepal and United States

4. Who has been named to lead the Indian women cricket team for limited-overs series against Bangladesh?
ANSWER :- Harmanpreet Kaur

5. Who was recently in news as the first non-American Editor of "Time International"?
ANSWER :- Bobby Ghosh

6. Which term is used for Convention on International Trade in Endagered Species (CITES)?
ANSWER :- Washington Convention
-->

7. Who was awarded the 2012-2013 Chameli Devi Jain Award for outstanding Women Mediaperson?
ANSWER :- Alka Dhupkar

8. The famous quot "Finance is the brain of economy" was given by which Economist?
ANSWER :- Joseph Stiglitz

9. The top secret 'Operation Lal Dora' which is recently in news is related to which incident ?
ANSWER :- Landing of Indian Troops in Mauritius

10. Who has been choosen for the prestigious Saraswathi Samman 2012 ?
ANSWER :- Sugathakumari
Mahindra e2o

11. Which company has launched it's all-electrical Four seated passenger car,the e2o on India?
ANSWER :- Mahindra and Mahindra

12. In which country, the world's biggest dinosaur park is slated to come up?
ANSWER :- Australia
-->

13. Who is the first director of research for Brookings India?
ANSWER :- Subir Gokarn

14. Which is the second male cloned buffalo calf in the world?
ANSWER :- Swaran

15. Who heads the ministerial panel formed recently to discuss impact of retail FDI and minimum support prices?
ANSWER :- Sharad Pawar

16. AS per first ever survey of slum housholds by the Census of India, which city has the most number of households in slums?
ANSWER :- Vishakhapatnam

17. The rebel alliance Seleka has been making news frequently in context with which African Country?
ANSWER :- Central African Republic

18. Who heads the Expert Committee for the purpose of reviewing the institutional frame work of Prasar Bharathi?
ANSWER :- Sam Pitroda
-->

19. Who has became the head of an interim government in Nepal and tasked with steering the country towards election by June?
ANSWER :- Khilraj Regmi

20. Which is the first ever massive exercise conducted by the Indian Air Force to test battle efficiency in a wartime scenario?
ANSWER :- Operation Livewire
FREE E-Mail Alert
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top