Kerala PSC KERALA PSC LDC Examination 2017 Syllabus Published on 28th March :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on 4th March :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on February 25th (Question Paper Code :- 29/2017):- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC COOLY WORKER ANSWER KEY (Question Paper Code :- 25/2017) Published :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Dates Published :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on February 4th :- CLICK HERE 4 More Details
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Current Affairs May 2013 -1

Releted Posts With this Label

Current Affairs 2013 for All Competitive Exams | Current affairs Quiz May 2013 | PSC | SSC | UPSC | Current Affairs for Civil Services | Current Affairs for IBPS | SBI | Bank PO | RRB Exams

1.The President of which country recently suggested a five-point formula to improve relations with India?
ANSWER :- China

2. Who has been declared as the winner of 2013 Pritzker Architecture Prize the most prestigious and richest award of Architecture, also often referred to as the Nobel Prize of Architecture?
ANSWER :- Toyo Ito
-->


3. The International Day of Happiness is celebrated throughout the world on which date?
ANSWER :- March 20

4. The Cenral Mine Planning and Design Institute Ltd (CMPDI) is located at which place?
ANSWER :- Ranchi

5. The first all-women court was setup recently in which Indian city?
ANSWER :- Mumbai

6. 'The Test of My Life' is the autobiography of which cricket player?
ANSWER :- Yuvaraj Singh

7. Asia's largest solar power project has been recently commissioned in which state?
ANSWER :- Rajasthan
-->

8. The lowest dropout rate of school students in the country is in which state?
ANSWER :- Kerala (0.53%)

9. The Socialist and successor of the late leader Hugo Chavez who has won the Venezuela's President poll?
ANSWER :- Nicolas Maduro

10. Violin Maestro son of Lalgudi Gopala Iyer and exponent of Lalgudi bahani style who died recently at the age of 80?
ANSWER :- Lalgudi Jayaraman (April 22)

11. Who heads the Western Ghats Ecology Expert Panel (WGEEP) ?
ANSWER :- Madav Gadgil

12. Pakisthani Former Militant ruler and President arrested on charges relating to the 2007 arrests of judges?
ANSWER :- Pervez Musharraf

13. The first state of country to implement the e-payment facility in tendering processes thereby ensuring transparency and confidentiality ?
ANSWER :- Kerala

14.Former Chief Justice of India and head of the government appointed committee for framing law to tackle crime against women in the wake of the December Delhi Gang rape incident, who died recently?
ANSWER :- Justis.J.S.Verma
-->

15. The RBI has recently issued guidlines for new bank licences. As per these guidelines, what is the minimum paid-up capitation for setting up a bank?
ANSWER :- Rs.500 Crore
FREE E-Mail Alert
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia