Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Company Corporation Assistant Grade Question - 10

1. Albert Einstein got Nobel Prize in ?
ANSWER :- 1921

2. Which cloud indicate clear weather ?
ANSWER :- Lumulus

3. The extreme colours in the spectrum?
ANSWER :- Red and Violet

4. Pounds look shallow because of ?
ANSWER :- Refraction
-->


5. In a electrical kettle water become hot by ?
ANSWER :- convection

6. The best conductor of electricity is ?
ANSWER :- Silver

7. Which eye defects can be corrected by using convex lence ?
ANSWER :- Long sight

8. Who was the inventor of stainless steel?
ANSWER :- Brearley

9. A black body absorbs?
ANSWER :- All colours

10. When the ice melts, its volume ?
ANSWER :- Decreases

11. Most of the light rays inside a tube light is in the form of ?
ANSWER :- Ultra violet light

12. The unit of power is ?
ANSWER :- Watt

13. A person who weight 120 Kg on earth will get weight on moon ?
ANSWER :- 20 Kg

14. In India the fast breeder reactor is installed in ?
ANSWER :- Kalpakkam

15. When you rub together two blocks office, the immediate effect will be that ?
ANSWER :- They stick together

16. The particle which is supposed to travel faster than light ?
ANSWER :- Tachyon

17. Fathom is the unit used for measuring ?
ANSWER :- Depth

18. What is the unit of wavelength ?
ANSWER :- Angstrom

19. Magnetic field of electric current was discoverd by ?
ANSWER :- Faraday

20. Mechanical energey is converted into electric energy by ?
ANSWER :- A dynamo
FREE E-Mail Alert
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top