Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Company Corporation Assistant Grade Question - 8

1. Which is the most abundant element in the Human Body ?
ANSWER :- Oxygen

2. Which is the largest organ in Human Body?
ANSWER :- Skin

3.What is the average weight of the human brain?
ANSWER :- 1500 gm
-->


4. WHich is longest bone in the human body?
ANSWER :- Femur [Thigh bone]

5. What is the average weight of the human heart ?
ANSWER :- 300 gm

6. Which is the only born in the human body that is not connected to another bone?
ANSWER :- Hyoid none [ At the base of the tongue]

7. What is the chromosome number of the human being?
ANSWER :-  46

8.Which is the pigment found in the skin?
ANSWER :- Melanin

9. In adults, what is the average surface area of the skin?
ANSWER :- 1.5 - 2.0 Square Meters
-->


10. Dermatology is the branch of medicine that deals with.......?
ANSWER :- Skin

11. Which region of the human brain is linked to speech production?
ANSWER :- Broca's Area

12. Which part of the brain controls all voluntary actions in the human body?
ANSWER :- Cerebrum

13. Purkinje cells are the most distinctive neurons in ......
ANSWER :- Brain

14.Which region of the human brain is known as 'Little Brain'?
ANSWER :- Cerebellum

15. The degenerative disorder of the central nervous system is .....
disease?
ANSWER :- Parkison's Diseases

16. What is the total number of bones in an adult human being ?
ANSWER :- 206

17. The total number of muscles in human body is ?
ANSWER :- 639

18. Which part of the brain is the seat of memory, Intelligence and imagination?
ANSWER :- Cerebrum

19. Electro Encephalo Gram [EEG] is used to record the changes in the electrical potential in various areas of .........
ANSWER :- Brain
-->


20. What is the life span of Red blood cells?
ANSWER :- 120 days


FREE E-Mail Alert
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top