Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
KERALA PSC UP SChool Assistant Examination ANSWER KEY Available Soon :- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL FINAL ANSWER KEY [4 Questions Deleted] Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination OFFICIAL ANSWER KEY Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

PSC GK Questions - 002

1. Which language is the modern day equivalent of ancient Hebrew?
Answer :- Yiddish

2. Shakespear's birth place is on which river?
Answer :- Avon

3. What is the acid used in an automobile battery?
Answer :- Sulphuric Acid

4. Who made the film 'Fire'?
Answer :- Deepa Mehta
-->


5. Which number cannot be represented by the Roman Numerical?
Answer :- 0

6. Who formulated the Telegraph code?
Answer :- Samuel.F.B.Morse

7. When did India got recognition in test cricket?
Answer :- 1932

8. Mohan Bagan is a team of which game?
Answer :- Football


9. With Whcih sports event Carl Lewis is assosiated?
Answer :- Athletics

10. Name the explorer killed by Hawailan Natives?
Answer :- Captain James Cook

11. Name the only women to sit on the throne in Delhi?
Answer :- Razia Sulthana

12.Who wrote the 'Tale of Two cities'?
Answer :- Charles Dickens

13. Which is the world's warmest sea?
Answer :- Red Sea

14. When was Telegraph invented?
Answer :- 1844
-->

15. When did the India-Pakisthan cricket matches commence?
Answer :- 1952

16.Which brand of cigarette is considered to be number one?
Answer :- Marlboro

17. To which company does this caption belong Solutions far a small planet?
Answer :- IBM

18. Which lake in Scotland is ramoured to have a great monster?
Answer :- Loch Ness


19. Where would you find the Kookaburra?
Answer :- Australia

20. Which triangle has only two equal angles?
Answer :- Isosceles

21. Who starred in the movie Lion of Desert ?
Answer :- Antony Quinn

22. Who wrote the prize winning novel The Old Man and the Sea?
Answer :- Ernest Hemingway

23. Who wrote Joseph Andrews the comic epic in prose?
Answer :- Henry Fielding

24.Who wrote Daddy Long Legs?
Answer :- Jean Webster


25. Which is the river in New York?
Answer :- Hudson
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top