Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK

Kerala PSC Questions:- 001

1. Who is the exponent of Kathakali ? 
Answer :- Kottarakkara Thampuran

2. Who wrote 'Angala Smrajyam'?
Answer :- A.R.Rajaraja Varma


3. Kumarakaom Bird Santuary is in the district of ?
Answer :- Kottayam

4. Mohiniyattam was evolved from ?
Answer :- Dasiyattam
-->


5. The foundation stone of the Portuguese fort in Cochin was laid in ?
Answer :- 1502

6. Who served as MLA,MP,Speaker, Minister, Deputy Chief Minister and Chief Minister?
Answer :- C.H.Muhammad Koya

7. Who was the author of 'Eka Vazhi'?
Answer :- K.Damodaran

8. Which place is known as the birth palce of Ottan Thullal?
Answer :- Ambalappuzha

9. In which year St.Thomas is believed to have reached Kerala?
Answer :- AD 52

10. Who is regarded as the 'Father of Malayalam Journalism'?
Answer :- Chenkulathu Kunhirama Menon
-->

11. The architect of the Kerala Education Bill introduced in 1957?
Answer :- Joseph Mundassery

12. The largest mural painting in Kerala?
Answer :- Gajendra Moksham

13. The first railway line in Kerala was started in ?
Answer :- 1861

14. The only leader who became a member in Kochi, Thiru-Kochi, Kerala Legislature and both Houses of Parliament?
Answer :- K.Karunakaran
-->

15. Raja Ravi Varma, the first painter in Kerala to acquire international fame, passed away in ?
Answer :- 2nd October 1906

16. Oppana is a dance from performed by the women of ..... community?
Answer :- Muslim

17. The traditional architecture style of Kerala?
Answer :- Nalukettu
-->

18. Who recomented for declaring President's rule in Thiru-Kochi when Panampally resigned in 1956?
Answer :- Sri Chitira Thirunal

19. In which year Swadeshabhimani K.Ramakrishna Pillai's book 'Karal Max' was published which was the first book about Marx in an Indian Language?
Answer :- 1912

20. Who was the first secretry of Yuktivadi Sangam?
Answer :- M.C.Josheph
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top