Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK

Current Affairs April 2013 - 3

Current Affairs 2013 for All Competitive Exams | Current affairs Quiz April 2013 | PSC | SSC | UPSC | Current Affairs for Civil Services | Current Affairs for IBPS | SBI | Bank PO | RRB Exams
1.The 2013 SAARC literature festival was hosted by which place?
Answer:- Agra

2.Recently, which country the giant Atacama Large Millimeter/Sumillimeter Array (ALMA) telescope is uneveiled?
Answer:- Chile

3. Who is the writer of the book titled ' Walking with Lions: Tales from a Diplomatic Past'?
Answer:- K.Natwar Singh
-->

4. As per recent government decision, one major port is to be developed in each of Andhra Pradesh and West Bengal. What is the current number of Major Ports in India?
Answer:- 12

5.Recently, which country was in news for a current designing of Wold's largest magnet, weighting 50000 tonnes?
Answer:- India

6.Who has been recently formally appointed as China's President?
Answer:- Xi Jinping

7. The recent Indian budget has proposal for developing deep sea port at Sagar Island. This island is located in which state?
Answer:- West Bengal

8. Which committee is set up for giving clear definitions for FDI & FII?
Answer:- Aravind Mayaram Committee

9. Who is the current Chairman of the Goods and Service Tax (GST) Network?
Answer:- Navin Kumar ###
-->

10. Wold biggest wildlife summit was held in which country?
Answer:- Bangkok

11. Who has been appointed as the new United States Defense Secretary?
Answer:- Chuck Hagel

12. Jorge Mario Bergoglio, who is elected as the Catholic Church's new Pope hails from which country?
Answer:- Arhentina

13. Which state government has announced a new scheme called Kanyasri Prakalpa, to encourage girls towards higher education?
Answer:- West Bengal
-->

14. The first women's Government Medical College of Independent India is located at which state?
Answer:- Haryana

15. Who was re-elected for a second term as IAEA (International Atomic Energey Agency) Chief?
Answer:- Yukiya Amano

16.Which Indian IT major has been reorganized for the second year as one of the world's most ethical firms by business ethics think-tank Ethisphere Institute?
Answer:- Wipro

17.Which Indian orgin writer has won the inagural British Physics Journalism Prize?
Answer:- Anil Ananthaswamy
-->

18. Which country is set to launch first solid fuel rocket by 2016?
Answer:- China

19. Who is the head of the six member committee constituted by the Union Government to prepare a blueprint for the proposed women's bank?
Answer:- M.B.N.Rao
-->

20.Which is the location of the proposed National Institute of Sports Science and Medicine (NISSM)?
Answer:- New Delhi
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top