Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Date Click Here
Kerala PSC KERALA PSC LP SChool Assistant Examination ANSWER KEY on January 22nd :- CLICK HERE 4 More Details || KERALA PSC UP SChool Assistant Examination ANSWER KEY :- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL FINAL ANSWER KEY [4 Questions Deleted] Available Now :- CLICK HERE ||
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Constitution Of India - 005

1. What are the three wings of Government?
Answer :- Legislature, Executive and Judiciary

2. What are the two factors which influenced the formation of  Indian Constitution?
Answer :- 
a] The Government of India Act 1935
b] The Constitutions of Various Nations of the world

3. Which act gave the complete autonomy to the British, to elect Government in the Indian Province?
Answer :- The Government of India Act 1935
-->


4. ".............. is a machine with strong breaks and no engine", according to Jawaharlal Nehru ?
Answer :- The Government of India Act 1935

5. Which day was chosen as the day for the enforcement of the constitution of India?
Answer :- January 26

6. In which session of Indian National Congress passed by the resolution of the "Complete Independence of the Country"?
Answer :- Lahore session in December 1929

7. The first independence day was celebrated in India on which day?
Answer :- $$26^{th}$$ January 1930

8. At present $$26^{th}$$ January is being celebrated India as the ............. day ?
Answer :- Republic Day

9. The Constitution of India consists of ......... of its adoptions
Answer :- 395 Articles, 8 Schedules and 22 Parts

10. At present the constitution of India consists of .........?
Answer :-  444 Articles, 12 Schedules and 22 Parts
-->

11.The constituent assembly was set up by the proposal of whom?
Answer :-  Cabinet Mission

12. The constituent assembly, the constitution making body of India was formed in which year?
Answer :-  1946

13. What was the strength of the constituent assembly?
Answer :-  389 [comprising 296 representative from British India and 93 from Indian native states]

14. The constituent assembly was existing between .........?
Answer :-  From 1946 December $$9^{th} $$ to 1949 November $$26^{th}$$

15. Total number of days had been taken for the formation of Indian Constitution?
Answer :- 2 Year 11 Monts and 18 Days
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top