Kerala PSC LDC Ranked List 2018Click Here

PSC Geography Questions - 003



1. Who is the author of the book 'The Origin of Continents and Oceans'?
Answer:-  Alfred Wegner

2. Who developed the concept of Continental Drift?
Answer:- Alfred Wegner

3. As per latest radiometric dating, what is the age of the Earth?
Answer:- 4.54 billion years

4. During which period in the age of Earth did terrestrial life was well established?

Answer:- Carboniferous Period

5. First bird and lizards appeared on Earth during .......... Period?
Answer:- Jurassic Period

6. Flowering plants first appeared during ..........?
Answer:- Cretaceous Period

7. Stone Age culture appeared during which period?
Answer:- Pleistocene

8. The present epoch in the Earth's age is known as .........?
Answer:- Holocene

9. The rise of the human civilization is the main characteristic of ...........?
Answer:- Holocene Epoch

10. Which were the two super continents formed by the breaking up of Pangaea?
Answer:- Gondwana and Laurasia
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "PSC Geography Questions - 003"

 
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top