Kerala PSC KERALA PSC LDC Examination 2017 Syllabus Published on 28th March :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC KERALA PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Dates Published :- CLICK HERE 4 More Details
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

PSC Economics Questions - 004

Releted Posts With this Label

1. As part of the second phase of bank nationalisation, how many banks were nationalised in 1980?
Answer:- 6

2. Who was the Prime Minister of India at the time of bank nationalisation?
Answer:- Indira Gandhi

3. Who was the Finance Minister of India at the time of bank nationalisation in 1969?
Answer:- Indira Gandhi (Portfolio handled by her)

4. In which year was the Life Insurance Corporation of India (LIC) was founded?

Answer:- 1 September 1956

5. The first Five Year Plan of India was based on which model?
Answer:- Harrod Domar Model

6. Indian Prime Minister Jawaharlal Nehru presented the first Five Year Plan to the Parliament of India on ................?
Answer:- 8th December 1951

7. During which Five Year Plan was India's major irrigation projects of Bhakra Dam and Hirakud Dam initiated?
Answer:- First Five Year Plan

8. Which model was followed by the second Five Year Plan?
Answer:- Mahalanobis Model

9. Major steel Plants of Bhilai, Duragapur and Rourkela were established during which Five Year Plan?
Answer:- Second Five Year Plan

10. During which Five Year Plan did the Green Revolution in India advanced agriculture?
Answer:- Fourth Five Year Plan
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "PSC Economics Questions - 004"

 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia