PSC Economics Questions - 001

1. The first ATM in India was opened in 1987 at .............?
Answer:- Mumbai

2. Which is India's leading sugar cane producing state?
Answer:- Uttar Pradesh###

3. The low annual growth rate of Indian economy was called as .............?
Answer:- Hindu rate of growth

4.Which country's export fueled economic growth was termed as ' Miracle of the Han River'?

Answer:- South Korea

5. Which Indian economist coined the term 'Hindu rate of growth'?
Answer:- Raj Krishnan

6. Name the Indian Finance Minister at the time of Second Phase bank nationalization in 1980?
Answer:- R.Venkataraman

7. Which is the largest commercial bank of India?
Answer:- State Bank of India

8. Which is the key index of the National Stoke Exchange of India?
Answer:- Nifty

9. Which is the major Kharif crop of India?
Answer:- Rice

10. What is the important Rabi crop?
Answer:- Wheat

Comments

Popular Posts

About This Site

KERALAPSCHELPER.com is an exclusive and useful site for all job seekers in Kerala and India. This site includes various types of Kerala PSC Previous, Kerala PSC Old questions with answers, Kerala PSC Model and Sample question papers and answers, Kerala PSC Malayalam Questions, Kerala PSC Examination Syllabus, Kerala PSC Rank Lists, Kerala PSC latest Notifications and Kerala PSC General Knowledge (gk) questions ,Kerala PSC maths and mental ability questions , Kerala PSC examination expected questions, Kerala PSC examination current affairs questions,Kerala PSC hall tickets,Kerala PSC interview and practical schedule details and many many more. This site provide also provide various govt jobs information all around the country. Also provide previous and model Bank Test questions with answers and IBPS CWE Bank Test Model Questions.TET questions and model etc.. Use it as a complete online study material.