Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK

Current Affairs March 2013 - 1


Current Affairs 2013 for All Competitive Exams | Current affairs Quiz March 2013 | PSC | SSC | UPSC | Current Affairs for Civil Services | Current Affairs for IBPS | SBI | Bank PO | RRB Exams

1. In February 2013 , which has become the only private Indian airline to fly to China?
Answer:- Spice Jet

2. 'Water 4 Crops-India' is the joint project of India and which Country?
Answer:- European Union

3. Solomon Island, which are recently affected by a powerful earthquake and tusanmi are located in which ocean?
Answer:- South Pacific Ocean

4. Which is the largest known prime number that is recently found?
Answer:- M57885161

5. Which committee is looking in to the issues regarding certification under the Cinematograph Act?
Answer:- Mukul Mudgal

6. In Republic Day Award 2013, who is the sole Awardee of the Kirti Chakra, the nation's second highest peace time gallantry medal?
Answer:- Major Anup Joseph Manjali

7. Mamatha Scheme, a material benefit scheme is a programme of which state?
Answer:- Odisha

8. Who heads the RBI working group on boosting Export Finance?
Answer:- G.Padmanabhan

9. Who has won the Rs.1 million Skoda Prize 2012, for his contributions to the contemporary art?
Answer:- L.N.Tallur

10. Which is the first state to introduced 'Go Alive' in electricity distribution system?
Answer:- West Bengal

11. Recently, The National Biodiversity Authority has filed the country's first ever bio-piracy criminal case against which company?
Answer:- Monsanto

12. Which state government in India is offering highest sports scholarship in the country by conducting Sports and Physical Aptitude Test(SPAT)?
Answer:- Haryana

13. What is the name of India's fastest super computer that is recently developed the Center for Development of Advanced Computing(C-DAC)?
Answer:- Param Yuva II

14. Which country has been ranked first overall on the World Press Freedom Index 2013?
Answer:- Finland

15.The disputed region Golan Heights is located in which part of the world?
Answer:- West Asia region

16. Recently, the 2013 Sustainable Leadership Award was presented to the President of which country?
Answer:- Seychelles

17. Recently, which country has become the first country to boycott U.N review of it's human rights practices?
Answer:- Israel

18. Which city is the most expensive city in the world as per the report ' The World wide Cost of Living 2013'?
Answer:- Tokyo

19. Which committee has looked in to the maladies affecting the proper functioning of the public distribution system (PDS) in India?
Answer:- Madhawa Committee

20. Ranji Trophy title has been clinched for the record 40th time by which team?
Answer:- Mumbai
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top