Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK

Current Affairs March 2013 - 3

Current Affairs 2013 for All Competitive Exams | Current affairs Quiz March 2013 | PSC | SSC | UPSC | Current Affairs for Civil Services | Current Affairs for IBPS | SBI | Bank PO | RRB Exams
1. Which is the committee formed by the information and broadcasting ministry to strengthen and expand the role of public broadcaster Prasar Bharathi?
Answer:- Sam Pitrodaa Committee

2. Recently, which country has launched the TDRS-K communication satellite?
Answer:- United States

3. Recently, in the first of it's kind, which country has banned the sale of five species of invasive non-native aquatic plants?
Answer:- Britain

-->

4. Who has achieved the distinction of being the oldest person to get a Padma award at the age of 105?
Answer:- Ustad Abdul Rashid Khan

5. Which country is on it's course to complete it's first ever third-generation atomic power station?
Answer:- China

6. World Wetland Day was observed on which date?
Answer:- 2nd February

7. Vajpayee Arogyasri Yojana is the flag ship health insurance scheme of which state government?
Answer:- Karnataka

8. Recently, India signed it's 13th Tax Info Exchange Agreement (TIEA) with which country?
Answer:- Gibralter

9. Who heads the RBI working group on boosting Export Finance?
Answer:- G.Padmanabhan###

-->
10.Which state government has launched a state wide computerization of Registration Project titles 'Panjeeyam' in recent times?
Answer:- Assam

11. Which country offers the Fulbright-Nehru fellowships for Indian Students?
Answer:- United States

12. What is the name of the bionic man that is recently uneveiled?
Answer:- Rex

13. What is the range of the up coming Agni VI missile?
Answer:- 6000 Km

14. Recently, who has been selected for the prestigious Dr.Y.Nayudamma Memorial Award for 2012 for his outstanding contribution to life science?
Answer:- Lalji Singh

-->
15. Who is the head of the one-man inquire committee appointed by the government to inquire in to reports on the U.S lobbying activities of Wal-Mart for access to India market?
Answer:- Mukul Mudgal

16. Recently, which state government has unveiled the State Government's Aerospace Policy, the first such policy statement in the country?
Answer:- Karnataka
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top