Kerala PSC KERALA PSC LDC Examination 2017 Syllabus Published on 28th March :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC KERALA PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Dates Published :- CLICK HERE 4 More Details
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

PSC Questions Related to Chemistry

Releted Posts With this Label


1. Compound that doesnot form a clear solution with cold water is ......
Answer :- Benezoic Acid

2.The lightest noble gas is .......
Answer :- Helium

3. Light emitting during chemical reaction is called ........
Answer :- Chemiluminescence

4. Amber colour is imparted to glass by adding .......
Answer :- Carbon


5. Simpson and Harrison are associated with the invention of .......
Answer :- Chloroform
-->
6. Epsom salt is .........
Answer :- Hydrated magnesium sulphate

7. Penicillin was invented by Fleming in the year?
Answer :- 1929

8. The salt known as 'Pearl Ash' is
Answer :- Pottassium Carbonate

9. The National Chemical Laboratory is situated in ........
Answer :- Pune
-->

10. PVC plastics are obtained from vinyl chloride by the process of .....
Answer :- Polymerization

11. Milk is an example of .........
Answer :- Emulsion

12. The boiling point of water , on the kelvin scale of temperature is ...........
Answer :- 373

13. The point at which the solid,liquid and gaseous forms of a substance co-exist is called its ........
Answer :- Triple Point
-->
14. Chemotherapy is deals with?
Answer :- The study and uses of chemicals in the cure of diseases

15. In breeder reactors uranium-238 is converted into ........
Answer :- Plutonium - 239

16. The element used in photocopying machine is ......
Answer :- Selenium

17. Dolmite is an ore of ........
Answer :- Mg

18. The substance that causes the worst air pollution in ........
Answer :- Carbin Monoxide
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
1 Comments for "PSC Questions Related to Chemistry"

This is best question answer series i have ever seen about chemical in any article. Great job thanks.

 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia