Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Current Affairs January 2013 - Part 3

Current Affairs 2013 for All Competitive Exams | Current affairs Quiz January 2013 | PSC | SSC | UPSC | Current Affairs for Civil Services | Current Affairs for IBPS | SBI | Bank PO | RRB Exams
1. Who took oath as 57th Mexican President?
Answer:- Enrique Pena Neito

2. Catalonia region is seeking independence from which country?
Answer:- Spain

3. Chhaya Mithi Virdi Nuclear Power Plant will come up in which state?
Answer:- Gujarat

4. Who will be the Managing Director and CEO of National Stock Exchange from 1st April 2013?
Answer:- Chitra Ramakrishnan


5. Satipati Sampradaya, a tribal community which is recently in news found in which state?
Answer:- Gujarat

6.Park Guen-hye is slated to become the first female President of Which country?
Answer:- South Korea

7. Who has brought the Miss Universe crown back to the United States for the first time in more than a decade?
Answer:- Olivia Culp

8. Who is the author of the poetry collection 'These Errors are Correct' in English?
Answer:- Jeet Thayil

9. On which date the National Mathematics Day is celebrated in India? 
Answer:- December 22

10. Which is the first state in India to come out with an exclusive Budget for Agriculture?
Answer:- Karnataka

11.Carrefour is a multinational retailer headquartered in which country?
Answer:- France

12. Financle Core Banking and Mc Camish Insurance Products are to be launched by which institution?
Answer:- Infosys

13. The Central Institute of Indian Languages (CIIL) is located in which place?
Answer:- Mysore

14. The UN conference on climate change has agreed to extend the life of the Kyoto Protocol till which year?
Answer:- 2020

15. On which date the Minorities Right Day is observed in India?
Answer:- December 18

16.The first National Museum of Indian Cinema will come up in which place?
Answer:- Mumbai

17.The Megatons to Megawatts Program was launched with the agreement between which countries?
Answer:- Russia and United States of America

18. In which galaxy scientist claimed that they have discovered the biggest ever black hole?
Answer:- Galaxy NGC 1277

19. Which organization has recently launched its e-passbook portal  that enables it's members with active accounts to view and generate their account passbook?
Answer:- Employees Provident Fund Organization

20.Who has become the first Indian to break into the top 10 of the world squash ranking?
Answer:- Dipika Pallikal



Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top