Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK

Current Affairs January 2013 - Part 4

Current Affairs 2013 for All Competitive Exams | Current affairs Quiz January 2013 | PSC | SSC | UPSC | Current Affairs for Civil Services | Current Affairs for IBPS | SBI | Bank PO | RRB Exams

1. Who has been appointed as the new Director General of Sashastra Seema Bal (SSB)?
Answer:- Arun Choudhary

2. Which scheme is not included in the Pilot Direct Cash Transfer (DCT) Scheme on subsidies to be tested from January 1,2013?

Answer:- Mid Day Meal Scheme

3. Where is the headquarters of International Organization for Migration (IOM)?

Answer:- Geneva


4. Who's nick name was 'Poor man's sobers'?

Answer:- Rusi Framroze Surti (Former Indian Cricketer)

5. What is the full form of RSS feed?

Answer:- Rich Site Summary
-->
6. Which American computer programmer,writer and internet activist recently died?

Answer:- Aaron Swartz

7. Who is the first Women Chief Justice of Sri Lanka?

Answer:- Shirani Bandharanayake

8. Golden Globe Award for Best Picture?

Answer:- Argo

9. The winner of Golden Glob Award for Best Director?

Answer:- Ben Affleck (Film:- Argo)

10. The winner of Golden Glob Award for Best Original Score?

Answer:- Mychael Danna (Film :- Life of Pi)
-->

11. Golden Glob Award for Best Animated Feature Film?
Answer:- Brave

12. Golden Glob Award for Best Foreign Language Film?

Answer:- Amour (French)

13. Who is the New Deputy Governor General of Reserve Bank of India?

Answer:- Urjit Patel ( K.C.Chakrabaty, Anand Sinha, H.R.Khan are other Deputy Governors of RBI)

14. Current Chief Justice of Sri Lanka ?

Answer:- Mohan Peiris

15. Who is the Chairman of UGC?

Answer:- Prof.Ved Prakash
-->
16.Mumbai Marathon was started in which year?

Answer:- 2004

17. The highest prize amount offered for which race?

Answer:- Mubai Marathon ($350,000)

18. Who is the Men's winners of 10th edition of Mumbai Marathon held in January 2003?

Answer:- Jackson Kiprop (Uganda)

19. Who is the Women's winners of 10th edition of Mumbai Marathon held in January 2003?

Answer:- Valentine Kipketer (Keya)

20. Which District win the Gold Cup in 53rd edition of the State School Youth Festival conducted at Malappuram?

Answer:- Kozhikkode (2nd Thrissur ; 3rd Malappuram)

21.What is the Helpline number for Women ?

Answer :- 181

22. What is the name of new scheme launched by Kerala Government for the safety of women and children? 

Answer:- Nirbhaya  Scheme

23. Who is appointed as the advisor for Nirbhaya Scheme?

Answer :- Sunitha Krishnan




Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top