.
MALAYALAM GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS
.
.
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS
.

Shopping

Laptop 4 U

Archive

Shopping

Kilicheppu

Previous QP PDF

Shopping

PSC Last Grade Servant Questions PSC Degree Level Questions

Wednesday, 6 February 2013

Current Affairs January 2013 - Part 2

Current Affairs 2013 for All Competitive Exams | Current affairs Quiz January 2013 | PSC | SSC | UPSC | Current Affairs for Civil Services | Current Affairs for IBPS | SBI | Bank PO | RRB Exams
Astra Missile
1. Who has recently won her seventh Women's World Cup Squash title?
Answer:- Nicol David

2.Ryder Cup is associated with which sports item?
Answer:- Golf

3.Which is the festival of new year celebrated by the Buddhist in Ladakh?
Answer:- Losar Festival


4. Who is the director of film,Life of Pie, which has been selected for two National Tourism Awards for promoting India as a tourism destination?
Answer:- Ang Lee

5. The 'New Frontiers Program' which has been frequently in news is related to which field?
Answer:- Space Research by NASA

6.Which is the smallest missile developed by DRDO?
Answer:- Astra

7. Who is the new US Secratary of State, successor to Hillary Clinton?
Answer:- John Kerry

8.Who has been named as the '2012 Person of the Year' by Time Magazine?
Answer:-  Barak Obama

9.Who is named Miss Golden Globe 2013 by Hollywood Foreign Press Association(HFPA)?
Answer:- Francesca Eastwood

10.Who has set the record for most goals in football game in a calendar year by scoring his 86th Goal of 2012?
Answer:- Lionel Messi
-->
11.The Indian Tsunami Early Warning Center(ITEWC) was established at Indian National Center for Ocean Information Science(INCOIS) at which place?
Answer:- Hyderabad

12.Who is set to become the new Prime Minister of Japan?
Answer:- Shinzo Abe

13.Where is located India's National Institute of Design?
Answer:- Ahmedabad

14. Who is the winner of the Prestigious Bharath Muni Samman for the year 2012?
Answer:- Hema Malini

15.Who is the winner of World Player of the year award for 2012?
Answer:- Lionel Messi 

No comments:

Post a Comment