Kerala PSC Latest UpdatesClick Here

Current Affairs January 2013 - Part 1

Current Affairs 2013 for All Competitive Exams | Current affairs Quiz January 2013 | PSC | SSC | UPSC | Current Affairs for Civil Services | Current Affairs for IBPS | SBI | Bank PO | RRB Exams
1.Who is the Indian Caption for ICC Women World Cup 2013?
Ans:- Mithal Raj
India captain Mithali Raj
2. Which district in Kerala is selected for the direct benefit Transfer of subsidies and other important government funds through beneficiaries Bank Account ?
Ans:- Waynad (Post metric scholarship for ST student)

3.63rd Senior National Basketball is held at?
Ans:- Ludhiyana(Punjab)

4.63rd Senior National Basketball Championship winner for men?
Ans:- Uttarakhand

 5. 63rd Senior National Basketball Championship winner for women?
Ans:- Indian Railways

6.Chennai Open tennis tournament was started in....?
Ans:- 1996

6.First champion of Chennai Open tennis tournament ?
Ans:- Thomas Enqvist (Sweden)

6.Chennai Open tennis tournament winner of 2013?
Ans:- Janko Tipsarevic (Serbiya)

7.FIFA Ballon d'Or winner of 2012? 

Ans:- Lionei Messi (3rd time winner)

8. FIFA Women's World Player of the Year 2012 ?

Ans:- Abby Wambach

9. FIFA World Coach of the Year for Men's Football?

Ans:- Vicente del Bosque

10. FIFA World Coach of the Year for Women's Football?

Ans:- Pia Sundhage

11. FIFA Presidential Award 2012

Ans:- Franz Beckenbauer


12.11th (2013) Pravasi Bharathiya Divas conducted at ...?
ANS:- Kochi

13.Oscar nominated Indian Singer ?
ANS:- Bombay Jayasree

14.India's First Biological Coconut Park is situated at ?
ANS:-  Kuttyadi

15.Bombay Jayasree is nominated for Oscar for?
ANS:- Best orginal Music ("PI'S LULLABY" FROM LIFE OF PI)

Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Next Post »
0 Comments for "Current Affairs January 2013 - Part 1"

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top