WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

ഉയർന്ന യോഗ്യത അയോഗ്യത ആക്കിയത് ശരിയാണോ?

100 Years of Indian Cinema - 1

Releted Posts With this Label

1.Who is called as the Father of Malayalam Cinema?
Answer :- J.C.Daniel

2. First Malayalam Cinema to win a National Award?
Answer :- Nellakuyil

3. First Malayalam Cinema to win President's Gold Medal?
Answer :- Chemmeen

4. The First Malayalam Cinema based on a historic story?
Answer :- Prahlada

5. First Film Studio in Malayalam Cinema?
Answer :- Udaya

6. First Colour Cinema in Malayalam ?
Answer :- Kandam Becha Coat
-->
7. Name of the state award for the comprehensive contribution to the Malayalam Cinema?
Answer :- J.C.Daniel Award

8. First 70 mm Cinema in Malayalam?
Answer :- Padayottam

9. First 3D Cinema in India?
Answer :- My Dear Kuttychatthan

10.  At which film festival in the country is the "The Golden Crow Pheasant Award" given?
Answer :- The International Film Festival of Kerala

11. Who is called the Father of Indian Cinema?
Answer :- Dadasaheb Phalke

-->
12. First recipient of Dada Saheb Phalke Award?
Answer :- Davika Rani Roriche

13. Only Malayalee who won the Phalke Award?
Answer :- Adoor Gopalakrishnan

14. First Silent Feature Film of India?
Answer :- Pundalik

15. First Sanskrit Film of India?
Answer :- Adi Shankara
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "100 Years of Indian Cinema - 1"

 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia