Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Staff Nurse Exam Previous Questions


Staff Nurse Examination Previous Questions
1. Calcium deficiency leads to ................
ANS: tetany

2. Protein  deficiency in children leads to .....
ANS: Kwashiorkor

3. Sunshine Vitamin is .....
ANS: Vitamin D

4. Daily requirement of iron for a normal adult is ....
ANS: 20 mg

5. Energy requirement of 1 year old child per day is ....
ANS: 1000kcal

6. A pregnant women's daily dietory requirement of iron is ....
ANS: 40 mg

7. Percentage of Protein a child should get from the mid day school meal provided is ....
ANS: 50%

8. Prevention of food adulteration act is enacted by Government of India in the year....
ANS: 1954

9. Daily Calcium requirement for an adult is ...
ANS: 400 - 500 mg

-->
10. Which is a fat soluble Vitamin ....
ANS: Vitamin A

11. Deficiency of Vitamin B12 causes ....
ANS: Perniciouc anemia

12. Presence of Bitots spots in eyes are the signs of which Vitamin deficiency ....
ANS: Vitamin A

13. Deficiency of fluorine results in ...
ANS: Dental carries

14. Water soluble Vitamins are ...
ANS: B and C

15. Vitamin D is essential for formation of ....
ANS: bones and teeth

16. Vitamin that helps in wound healing is ....
ANS: Vitamin C

17. Iodine is essential for the synthesis of ....
ANS: Thyroxine

18. Protein requirement for infant per kilogram of body weight is ....
ANS: 3.5 gms

19.One gram of fat gives how much calories?
ANS: 9 calories

20. Vitamin B2 is known as ...
ANS: Riboflavin

Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top