Kerala PSC Latest UpdatesClick Here

Company Corporation Assistant Grade Question - 7

1. The hottest part of the gas flame is known as ......
ANS:- Non luminous zone

2. The alloy used to produce permanent magnet is ........
ANS:- Alnico

3. Chemically baking soda is ...............
ANS:-  Sodium bicarbonate

4. Who discovered vulcanization?
ANS:- Charles Goodyer

5. Alloy containing mercury is known as ........
ANS:-  Amalgam

6. The chemical which has the worest smell in the world?
ANS:-  Methyl mercaptan

7.The element added to matchstick is .............. 
ANS:- Red Phosphorus

8. Indigo is used in which industries?
ANS:- Dyeing Industry

9. Hypo used in photography is chemically......
ANS:- Sodium thiosulphate

10. The purity of primary gold is ........
ANS:- 24 carat

11. The nature of saliva is ..........
ANS:-  Amphoteric

12.The term 'pH' denotes the..........
ANS:- Acidity or basicity of solution

13. The greatest number of compounds are formed by the element?
ANS:- carbon

14. If sodium salt is used in fire works, the colour imparted is .........
ANS:- Bright yellow

15.What is dry ice?
ANS:- Sodium carbon dioxide

16.The first artificial element from?
ANS:- Technitium

17.Alluminium is extracted from?
ANS:-  Bauxite

18. Sea gets heated up and colled down slower than the land because......
ANS:- water has a higher specif heat

19.The element 30Si14; 31P15 and 32S16 are called .......
ANS:- Isotones

20.Aquaregia is a mixture of hydrochloric acid and nitric acid in the ratio of ........
ANS:-  3:1


Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Next Post »
0 Comments for "Company Corporation Assistant Grade Question - 7"

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top