.
MALAYALAM GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS
.
.
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS
.

Shopping

Laptop 4 U

Archive

Shopping

Kilicheppu

Previous QP PDF

Shopping

PSC Last Grade Servant Questions PSC Degree Level Questions

Saturday, 17 November 2012

Accounting Officer

-->Name of Exam : Accounting Officer
Department : Kerala State Housing Board
Examination Conducted on : 1993

Choose the correct answer from among the choices given in each question:
1. Add :
1793569 9346780 3749863 3470134 7268923
(a) 25619269 (b) 25629069 (c) 25629269 (d) 25628269 (e) None of these
2. Multiply : 58902 × 805
(a) 47426110 (b) 47416110 (c) 5006670 (d) 4743060 (e) None of these
3. Divide : 39090942 ÷ 19
(a) 205748 (b) 257418 (c) 2507418 (d) 2057418 (e) None of these
Questions 4-7: Anand is 5 years old, and Ambili is 9. Now answer these questions:
4. How old was Ambili when she was twice as old as Anand?
(a) 6 (b) 8 (c) 10 (d) 14 (e) None of these
5. How old was Anand when Ambili was three times as old as he?
(a) 1 (b) 2 (c) 3 (d) 4 (e) None of these
6. In how many years will their ages added make 24?
(a) 5 (b) 10 (c) 14 (d) 15 (e) None of these
7. In how many years time will Anand be twice as old as Ambili was when Anand was three?
(a) 5 (b) 9 (c) 16 (d) 18 (e) None of these
Directions 8-12: Choose the correct answer from the alternatives given.
8. Convert 32 degrees Celsius into degrees Fahrenheit (nearest whole number:
(a) 36o F (b) 50o F (c) 90o F (d) 115o F (e) None of these
9. How much is .3% of .3?
(a) .9 (b) .09 (c) .009 (d) .0009 (e) None of these
10. 375 ÷ 25 −19 =?
(a) −1 (b) − 4 (c) 4 (d) 62.5 (e) None of these
11. 500 ÷ 2½ = ?
(a) 125 (b) 200 (c) 250 (d) 2000 (e) None of these
12. Give the highest three-digit number divisible by 11:
(a) 121 (b) 990 (c) 991 (d) 999 (e) None of these
13. If the first six word of this sentence were arranged in alphabetical order, what would then be the fifth word?
(Choose the correct answer from among the following)
(a) Words (b) The (c) Of (d) This (e) None of these


ANSWERS 
1. (c) 1793569 + 9346780 + 3749863 + 3470134 + 7268923 = 25629269
2. (b) 58902 × 805 = 47416110
3. (d) 39090942 ÷ 19 = 2057418
4. (b) When Anand has 4 years, Ambili has 8 years.
5. (b) 2
6. (a) After 5 years, the sum of their age will become 24 years.
7. (b) 9
8. (c) 90 F,9/5 32 + 32 = 89.6o = 90o F
9. (d)0.3× 0.3 /100= .0009
10. (b) 375 ÷ 25 −19 = 15 − 19 = −4
11. (b) 500 ÷ 2½ = 200
12. (b) 990
13. (b) The




FREE E-Mail Alert #### Subscribe to Kerala PSC Helper by Email

Disclaimer: The author claims full ownership of all articles herein but doesn't claim ownership of all photos posted on this site. If the respective copyright owners wish for their photos to be taken down, feel free to e-mail me or leave a comment and these will be taken down immediately.
-->

No comments:

Post a Comment